MAC-HKB Újbuda: "A feladatunk, hogy ebből a játékosanyagból egy Teslát építsünk"

"Amikor tizenkettő érkezik egy régen összeszokott másik tizenkettőhöz, az hatalmas kihívást jelent” – mondja Kangyal Balázs, a MAC-HKB Újbuda vezetőedzője a csapatépítésről és a fiatalok szerepéről a következő évadban.

A szlovák Extraligában tett kétéves kitérő után immár itthon, az Erste Ligában indul az időközben a Hokiklub Budapesttel fuzionált MAC felnőttcsapata. A keret – bár maradtak rutinos, válogatott hokisok is – gyökeresen átalakult, így egyelőre jósolgatni is nehéz együttes szereplésével kapcsolatban.

 

Kangyal Balázs vezetőedző az utanpotlassport.hu-nak elmondta: még javában zajlik a csapatépítés. Jelenleg a fiatalok beépítése a legfontosabb feladat a MAC-HKB Újbuda csapatában.

 

- Felelőtlenség lenne olyasmit kijelenteni, hogy a nyár végére összecsiszolódtunk, de jó után haladunk. Nem volt sok időnk együtt készülni különböző válogatott programok miatt. A srácok napról napra látják a különbségeket, ki kell lépniük a komfortzónájukból. Erre jók voltak az előző edzőmérkőzések is, tükröt mutattak, hogy hol tart az európai elit alja vagy közepe. Különben pedig elégedett vagyok, nem gondoltam volna, hogy ennyi idő alatt már itt fogunk tartani.

 

Kangyal arról is beszélt, hogy mire lehetnek képesek a tavaly még az utánpótláshokiban játszó fiatalok a magyar bajnokságban

 

- Ezt csak akkor tudjuk megmondani, amikor ténylegesen kipróbáljuk magunkat. Óva intek mindenkit, hogy ezt a ligát lebecsülje. Tény, hogy a szlovák Extraligának az élmezőnye nagyon magasan jegyzett, de ennek a csapatnak, amelynek a hatvan százaléka húsz év alatti, az Erste Liga is hatalmas ugrás lesz. Nem feltétlenül csak a sebességben, hanem alaperőben és a fejbéli dolgokban.

 

A tréner korábban úgy fogalmazott, az efféle hibrid csapatnál az a legfontosabb a fiatalokat úgy fejleszteni, hogy az ne menjen az eredményesség rovására és közben az idősebb játékosoknak is megfelelő szintet biztosítsanak az előrelépéshez.

 

- Amikor egy osztályba három új gyerek érkezik, nekik is meg kell oldani a beilleszkedését. Amikor tizenkettő érkezik egy régen összeszokott másik tizenkettőhöz, az pedig hatalmas kihívást jelent.

 

A feladatunk, hogy ebből a játékosanyagból egy Teslát építsünk, ami végül nem hibrid lesz, hanem teljesen elektromos. De ettől még azért messze vagyunk.

 

A MAC-HKB Újbuda kerete a 2020/21-es évadra:

 

Kapusok: Bálizs Bence, Farkas Roland

 

Hátvédek: Bugár Gábor, Csollák Márkó, Dóczi Zsombor, Garát Zsombor, Jászai Dávid, Scott Macaulay, Pozsgai Tamás, Tornyai Mátyás

 

Csatárok: Kedves Richárd, Kreisz Brunó, Lőczi Árpád, Majoross Barnabás, Molnár Bálint (18), Brance Orbán, Ritter Zalán, Schlekmann Márk, Sofron István, Strenk Olivér, Terbócs István

  

TOVÁBB: Az eredeti cikk itt elolvasható!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA