Kosárünnep és a 10. MAFC-győzelem a Gabányiban - fotók

Ünnepélyes pillanatok és fölényes győzelem - remekül sikerült a MAFC évzáró bajnokija a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában, a Gabányi László Sportcsarnokban.

A Veszprém elleni NB I B-s találkozó előtt ünnepi pillanatoknak lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a Gabányi László Sportcsarnokba. A MAFC-család támogatásának köszönhetően az U14-es csapat amerikai túrája során a helyszínen, élőben tekinthet meg januárban egy NBA-meccset.

 

A serdülő játékosok útját számos jelenlegi és korábbi MAFC-játékos, illetve a klub dolgozói is támogatták, a felnőttcsapat például a fiatalok floridai útjához a meccsbelépő megvásárlásával járult hozzá.

 

Ezt jelképezendő, a csapatkapitány, Misek Levente egy NBA-s meccsjegyet ábrázoló táblát adott át a serdülőknek a feldobás előtt - számolt be a MAFC Kosárlabda Facebook-oldala.

 

 

A mérkőzésen aztán folytatódott a MAFC-ünnep, Lakits András csapata valamennyi negyedet megnyerve, kiütéssel verte a Veszprémet, megszerezve 10. győzelmét a másodosztályú idényben. Komma 20, Tóth Péter 19 ponttal zárta a találkozót, de további négy hazai játékos is legalább 10 pontig jutott.

 

Az évzáró bajnoki után a MAFC a negyedik helyet foglalja el az NB I B Piros csoportjának tabelláján.

 

Lakits András (MAFC): - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Örülök, hogy ilyen magabiztosan tudtunk nyerni, azzal együtt is, hogy tudjuk, a Veszprémet rengeteg gond, sérülés súlytja. Örülök, hogy mindenki, aki beállt, hozzá tudta tenni a sajátját, hogy nagyon sok jó teljesítmény érkezett a csapatból, illetve, hogy ilyen sok pontot tudtunk dobni és a védekezésünk is jól működött.

 

Köszönöm mindenkinek az egész éves munkát, boldog vagyok, hogy jól fejeztük be a szezon első részét. Örülök, hogy a 4. helyen állunk, közel vagyunk az élbolyhoz, azért küzdünk, hogy feljebb lépjünk. Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és újévet kívánok! Dolgozunk tovább, hogy folytatni tudjuk a jó teljesítményt és a szezon végén elérjük a céljainkat.

 

Sok sikert kívánok a Veszprémnek a folytatásban!

 

Férfi kosárlabda NB I B, Piros csoport, 14. forduló:

 

MAFC - Veszprém 116-59 (30-10, 30-18, 27-15, 29-16)

 

A MAFC legjobb dobói: Komma 20, Tóth P. 19/9, Bordács 14, Pintér D. 14/12, Polgárdy 13/9, Biber 10

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA