Komoly riválisát győzte le a MAC

A kék-fehérek a második harmadban döntötték el az FTC elleni találkozójukat.

FERENCVÁROS–MAC 4–8 (1–2, 1–5, 2–1)
Pesterzsébet, 120 néző. V: Halassy, Wolf, Mizsák, Soltész

 
FTC: Soós – Hietamäki, Schwindt – Erdélyi, Jabornik 1 – Garbacz, Lengyel – Üveges – Tendler 1, Rafaj, Sumi (1) – SHINKARUK 2, Szappanos (2), Kiss Á. (2) – Hardi, Farkas, Papp Cs. – Kovács V., Inglis, Németh Á. Edző: Greg Lindqvist

 
MAC: Bálizs – Kovács B., Escobedo – Vokla, Ruikka – Mestyán, Pozsgai 1 (1) – Jászai, Schmál 1 – Booras (1), KOVÁCS CS. 1 (2), Könczei 1 (1) – Terbócs (1), NAGY K. 3 (1), Keresztury (3) – Jubinville, Nagy G., Somogyi 1 – Tóth R., Roczanov (1), Silló. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 8, ill. 14 perc

 

A ferencvárosiak egy új játékost neveztek a mérkőzésre, Bozsó Kristófot a Vasas U20-as csapatától igazolták a zöld-fehérek. A meccset a vendégek kezdték jobban, a 2. percben Kovács Csaba révén megszerezték a vezetést. Az első harmad felénél gyors gólváltás zajlott, Jaborník egyenlítő találatát követően Schmál emberhátrányos góljával visszavette a vezetést a MAC. A második játékrészt a vendégek vitték, Nagy Krisztián kétszer, Somogyi, Pozsgai és Könczei egyszer-egyszer talált be Soós kapujába, míg a 39. percben Shinkaruk megszerezte a 2. FTC-gólt. A záró harmad 24. másodpercében Nagy Krisztián mesterhármasig jutott. A folytatásban csak a hazaiak lőttek gólt, előbb Shinkaruk, majd Tendler kozmetikázott az eredményen. A MAC 8-4-re nyert, ezzel 1 pontra megközelítették a 2. helyezett UTE-t, valamint kihasználták a listavezető miskolciak bukását és 2 pontra felzárkóztak mögéjük.

 
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist: – Azt követően, hogy az első harmad után még közel voltunk az ellenfélhez, a másodikban nem használtuk ki a helyzeteinket, míg a MAC gyorsan lőtt két gólt. Ezzel a meccs nagyjából véget is ért, utána már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen.

 
Majoross Gergely: – Sok minden nehezíti az elmúlt pár hétben a felkészülésünket, nincs csarnokunk, ide-oda kell buszoznunk, ha edzeni szeretnénk. Ezt azonban nem szabad kifogásként használnunk, a gyenge kezdés után pedig sikerült megvalósítanunk azt, amit előzetesen megbeszéltünk, a három pontnak pedig természetesen nagyon örülök.

 

forrás: jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA