K.O.-siker után szinte már továbbjutó az OSC

A házigazda A-Híd OSC Újbuda 20–6-ra kiütötte a holland Barendrecht együttesét a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a Nyéki Imre Uszodában zajló háromcsapatos torna nyitányán.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT

 

A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–ZP BARENDRECHT (holland) 20–6 (5–2, 4–1, 6–2, 5–1)
Nyéki uszoda, 300 néző. V: Taylan (török), Ivanovszki (montenegrói)

 
OSC: Bisztritsányi – Salamon F. 1, Hegedüs G. 1, GÓR-NAGY 2, NIKICS 6, Bátori 1, ZALÁNKI 5. Cs: Barabás (kapus), Seman 1, Drasko Brguljan, Bundschuh 1, Kovács Gábor 1, Juhász Zs. 1. Edző: Vincze Balázs

 
BARENDRECHT: Lodder – van Baarle 1, DE BRUIJN 3, Visser, van der Velden, Dentro, Gerdes 1. Cs: Versluis (kapus), Krijgsman 1, de Kadt, de Ruijter, de Kreek, ter Heegde. Edző: John van den Burg
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 6/2

 
Mivel a trióból – amely a Hannoverrel egészül ki – két együttes jut tovább, a pénteki sikerrel Vincze Balázs csapata gyakorlatilag már a következő körben érezheti magát. A rendkívül sima összecsapás legjobbja a hazaiaknál a legnagyobb nyári erősítés, az olimpiai- világ- és Európa-bajnok Szlobodan Nikics volt hat góllal.

 

A hétvégi BL-előselejtezőben a két-két továbbjutó helyért három négyes és egy hármas csoportban harcolnak a csapatok. Az újabb etapban – amikor is a mezőnyhöz nyolc kiemelt együttes, köztük a ZF-Eger is csatlakozik – négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két csapat jut tovább a rájátszásba, ahol oda-visszavágós párharcban dől el, melyik négy gárda kerül fel a Bajnokok Ligája 12 csapatos főtáblájára, amelynek eleve tagja a Szolnok.

 
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Elégedett vagyok, végig élvezetes játékot nyújtottunk, ami egy ehhez hasonló szintű ellenféllel szemben fontos. Látatlanban is leszögezhetjük, hogy osztálykülönbség van a mostani és a vasárnapi ellenfelünk, a Hannover között, de a csoportelsőség megszerzése a célunk, ami az ezúttal bemutatott átütő támadójátékkal sikerülhet.
John van den Burg: – Nem számítottunk rá, hogy nyerünk, hiszen ellenfelünk professzionális, klasszisokból álló csapat, míg mi amatőr együttes vagyunk. A keretből sok játékosnak még nincs nemzetközi rutinja, de ez a mérkőzés mindenképpen hasznos volt az együttes fejlődése szempontjából.

 
forrás: nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA