Kiütötte a MAC Budapest a Ferencvárost

Motivált csapat fogadott motiválatlant. A második harmadban osztálykülönbség mutatkozott a csapatok között.

MAC BUDAPEST–FERENCVÁROS 9–3 (3–2, 6–1, 0–0)
Tüskecsarnok, 350 néző. V: Varjú, Kincses, Kis-Király, Tichon

 

MAC BUDAPEST: Bálizs – Pozsgai (1), ESCOBEDO 2 – Mestyán (1), Ruikka (1) – VOKLA 1 (1), Kovács B. (1) – Schmál, Lakatos (1) – Jubinville (1), Booras 1 (1), Könczei (1) – KERESZTURY 2, Nagy K. (1), Terbócs – Nagy G. (1), Kovács Cs., Somogyi 2 – Bödök, Tóth R., Roczanov 1. Edző: Majoross Gergely

 

FERENCVÁROS: Sevela (Soós) – Hietamäki 1 (1), Schwindt – Farkas, Üveges – Garbacz, Lengyel – Németh – Tendler (1), Szappanos (1), Sumi – Kiss Á., Gágyor, Dubek (1) – Rafaj (1), Shinkaruk 2, Fliszár – Egyed, Hardi R., Inglis. Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 6, ill. 8 perc + 5 perc fegyelmi +végleges (Sevela)

 

A MAC frissen, üdén, a Ferencváros ólomlábakon kezdte a mérkőzést. Feltűnő volt, hogy már az első harmad elején is képes a hazaiak negyedik sora beszorítani a vendégek legerősebb ötösét. Érezhető volt, ennek nem lesz jó vége a zöld-fehérek szempontjából. Nem is lett. Keresztury – az újonc csatár a 16. felnőttmeccsén szerezte meg az első gólját –, Vokla és Escobedo révén már a 10. percben 3-0 állt a táblán. Kis túlzással az FTC egyetlen élettel teli játékperce azonnal újra nyílttá tette a meccset, Shinkaruk és Hietamaki fél perc különbséggel talált be, egyik gól szebb volt, mint a másik, s máris 3-2-re feljött a Lindqvist-gárda. A következő fordulópontra a 18. percig kellett várni, amikor Terbócs csinálta a tüzet Sevela kapujánál, a kisebb torzsalkodás közben Sevela többször is ütött a kesztyűivel, amiért azonnal végleges kiállítással sújtották a játékvezetők. A Fradi elvesztette oszlopát, helyét Soós László foglalta el a maradék 42 percre.

 
Az ötperces előnyt Kovács Csaba használta ki a második harmad elején. Ezt a játékrészt 6-1-re nyerte a MAC, a Ferencváros csak testben volt jelen a meccs ezen periódusában, nagyon zilált, pontatlan, kevés mozgásos játékot mutatott be, aminek következtében már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Vokla duplázott – annyi gólt lőtt, mint az eddigi 71 MOL Liga-meccsén összesen –, majd a 39. percben a mesterhármasért lőhetett büntetőt, de az kimaradt, gólt szerzett Somogyi, Escobedo, Roczanov és Booras is. A másik oldalon Shinkaruk volt eredményes, újabb szép akció végén, Rafaj passzát követően. A csapatok 9-3-mal mentek másodszor pihenni.

 
Minden kérdés tisztázódott, de a játék képe mit sem változott a harmadik harmadban. Gól több már nem esett, sokat tettek ezért a kapusok. A MAC a nemzetközi szünetet követően jól állt bele a MOL Liga folytatásába, a Ferencváros pedig nem a Tüskecsarnokban akar újabb pontokat szerezni, sajnos ez végig látszott a játékán.

 

MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Ez az a szakasza a szezonban, amikor a játékosok már tudják, hogy mit szeretnénk látni a jégen, és sokkal automatikusabban tudnak alkalmazkodni bizonyos szituációkhoz. Ezt mutatja az is, hogy azután a két-három perc után, amikor gyorsan kaptunk két gólt, meg tudtunk újulni, sikerült magasabb fokozatra kapcsolni.

 
Greg Lindqvist: – Az, hogy különböző okokból a kelleténél jóval kevesebb védőjátékossal számolhatok alapjaiban befolyásolja a mérkőzéseink eredményét. Ehhez jött még hozzá Sevela öt perces kiállítása, ami végképp megpecsételte a sorsunkat.

 

forrás: jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA