Kiütéssel nyerte a BEAC a fővárosi rangadót

A női kosárlabda NB I 15. fordulójának fővárosi rangadóján az ELTE-BEAC Újbuda 80-49-es győzelmet aratott az MTK Budapest otthonában.

A sérülésekkel és betegségekkel  - ráadásul a horvát center, Jovana Mandic váratlan családi tragédia miatt hazautazni kényszerült - nehezített felkészülés ellenére remek játékkal győzött a BEAC.

 

A védekezében és támadásban is jól produkáló Balogh-csapat már a félidőre 15 pont előnyre tett szert, majd a szünet után villámgyorsan húsz pont fölé kúszott a differencia. Papp Klaudia ellenállhatatlanul kosarazott - nem véletlenül került be a forduló válogatottjába - és 24 ponttal zárt, miközben Laklóth Anna, Szabó Dóra és az új-zélandi Jacinta Beckley is kétszámjegyig jutott, utóbbi rádásul lepattanózásban (7), labdaszerzésben (4) és kiharcolt faultokban (3) is idénycsúcsot ért el.

 

Végül sikerült 50 dobott pont alatt tartani az MTK-t, így a vártnál sokkal magabiztosabban és kiütéssel győzött a BEAC a kék-fehérek ellen.

 

MTK Budapest - ELTE-BEAC Újbuda 49-80 (10-17, 12-20, 11-20, 16-23)

 

BEAC: Laklóth 14/6, Papp K. 24/6, Dúl 5, György, Kovács V. 4

 

Cserék: Szabó D. 14/9, Suppán 6, Beckley 11/9, Vincze V., Angyal N. 2, Tóth D., Nagy E.

 

Balogh Judit (BEAC):Semmilyen előjel nem utalt arra, hogy ezt a találkozót meg fogjuk nyerni, annyi csapás ért minket az utóbbi időben. Ettől szép ez a játék, hogy a lányok olyan teljesítményt nyújtottak, amit álmomban sem gondoltam volna. (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA