Kilenc pozitív covid-teszt az OSC-nél: Nem tudtak kiállni a BL-meccsre

Többeknek is pozitív lett a koronavírustesztjük, így a Genesys OSC Újbuda férfi vízilabdacsapata nem tudott kiállni a szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésre a német Spandau Berlin ellen.

A klub hivatalos Facebook-oldala arról számolt be, hogy a találkozót megelőző kötelező PCR-tesztek során kilenc játékosnak és egy edzőnek is pozitív lett a mintája, a klub ezt követően elvégezte a szabályok által előírt antigén-teszteket is, de ennek a szűrésnek az eredménye több esetben nem egyezett a PCR-teszt eredményével.

 

Ezért az OSC jelezte az európai szövetség (LEN) delegátusa felé, hogy a mérkőzés délelőttjén újabb PCR-tesztelést végez a csapatnál, ám ennek eredménye már nem érkezett meg időben.

 

"A klub, mint korábban is, a játékosok és minden más résztvevő egészségét tartja a legfontosabbnak, így a csapatot nem tudta kiállítani a találkozóra" - olvasható a közleményben.

 

Az Európai Úszószövetség (LEN) szerda esti közleménye szerint a szabályok értelmében azok a csapatok, amelyek játékra készen álltak, 10-0-s gólkülönbséggel megkapták a három pontot.

 

Így a Spandau zsebelte be a győzelmet játék nélkül és ez még szorosabbá teszi a versenyfutást a továbbjutó helyekért a csoportban.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA