Kikapott Görögországban az OSC

Az OSC 7–4-re kikapott a listavezető, s továbbra is veretlen görög Olympiakosz vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, kedden. A magyar együttes csak a találkozó elején tudta tartani a lépést riválisával, amely a harmadik negyedben négy gólt szerezve gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
A-csoport

 

OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (görög)–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 7–4 (1–1, 2–1, 4–1, 0–1)
Pireusz. V: Buch (spanyol), Koryzna (lengyel)

 

OLYMPIAKOSZ: Pavic – Fudulisz 2, Espanol, Buslje 1, Murikusz, M. Janovics, Milonakisz 2. Csere: Pontekiasz 1, Delakasz, Kolomvosz, Doszkasz, Genidunasz 1. Edző: Teodorosz Vlahosz

 

OSC: Bisztritsányi – Nagy Ádám, Kovács Gábor, Gór-Nagy, Nikics 1, Bátori 2, Drasko Brguljan. Csere: Barabás (kapus), Seman 1, Bundschuh, Zalánki, Hegedüs G., Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Bundschuh (16. p.)

 

Az már rögvest a találkozó elején látszott, hogy az Olympiakosz–OSC meccsen minden egyes ítéletért meg kell küzdeni. A játékvezetők nem adták könnyen az emberelőnyöket, viszont legalább következetesek voltak, ezért is bizonyult különösen értékesnek, hogy Vincze Balázs együttese az első két emberfórjából kettőt lőtt be – mindkétszer Bátori Bence volt eredményes.

 

A szélső második góljával 2–1-re vezetett a beteg Salamon Ferencet nélkülöző magyar együttes a második negyed elején, utána viszont nyolc percen keresztül nem kapott gólt az Olympiakosz. Közben pedig hármat is lőtt, így hiába hárított ötméterest Bisztritsányi Dávid, mivel a túloldalon Josip Pavic is halmozta a bravúrokat, az OSC kezdett nehéz helyzetbe kerülni.

 

A harmadik negyedben 4–3-ra jött fel az OSC, csakhogy alig egy percig sikerült ezt az állást tartani, mert Jannisz Funtulisz szerzett akciógólt. Aztán amikor újabb OSC-fór maradt ki, majd talált be az ellentámadásból az Olympiakosz, akkor eldőlni látszott a mérkőzés, Konsztantinosz Genidunisz gólját követően pedig el is dőlt.

 

Az OSC a meccs elején jól tartotta magát, utána viszont az Olympiakosz fokozatosan növelte az előnyét, köszönhetően elsőroban annak, hogy négy gólon tartotta a magyar együttest, ami a görög védekezés dicsérete és a mieink támadójátékának kritikája is. A találkozó végül a papírformának megfelelően az utolsó negyedben már inkább csak a játékot lassító Olympiakosz sikerét hozta, az OSC-nek nem sikerült bravúrpontot szereznie, de másfél hét múlva ismét megpróbálkozhat ezzel, amikor fogadja a görögöket.

 

MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Nem arról beszélnék, hogy melyik negyedben, hanem hogy melyik játékelemben dőlt el a találkozó: az emberelőnyök kihasználása volt a döntő. A második negyed közepéig belőttük a fórokat, utána viszont nem, és ez hiányzott a harmadik negyedben, amikor a görögök tudtak plusz hozzátenni a játékukhoz. Vagy azért maradtak ki ezek a fórok, mert nem voltunk elég tökösek, vagy mert a görögök húztak váratlant, de ha végig belőttük volna az előnyöket, és ott vagyunk az Olympiakosz nyakán, az talán az ellenfél önbizalmára is hatással lett volna. Nagyon jó meccset vívhatunk majd Budapesten.

 

Forrás: nemzetisport.hu, waterpolo.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA