Kikapott a MAFC

A Magyar Kupában egy hete bronzérmes Szeged 18 pontos győzelmet aratott a MAFC vendégeként a férfi kosárlabda NB I szombati első mérkőzésén.

MAFC – Naturtex-SZTE-Szedeák 67-85 (13-22, 21-18, 16-25, 17-20)
Gabányi László Sportcsarnok, 500 néző
V.: Cziffra Cs., Jakab L., Kulcsár T. (Bodrogváry I.)

 

MAFC: D. Smith 8/6, POLYÁK 14/6, Misek 9/3, Sihota 16/12, POSCIC 12/3. Csere: Kovács Ád. -, Lakits 6/6, Pápai -, Molnár M. -, Kucsora -.

 

Szedeák: BOLTICS 8, LILOV 28/12, CSIRICS 24/15, Juhos 5, Sulovics 10. Csere: Wirth 6/6, Révész 4.

 

A 19. forduló nyitómérkőzésén fogadta a MAFC a Naturtex-SZTE-Szedeákot. A két csapat ellentétes hangulatban készülhetett a mérkőzésre. A fővárosiak gyenge formát mutattak az utóbbi időben, aminek köszönhetően az edzői stáb visszaállt az eredeti felállásba, és Garai Péter irányította újra a csapatot Jakab Máté helyett. A szegediek ezzel szemben nagy sikert könyvelhettek el a Magyar Kupában, miután meglepetést okozva, sikerült megszerezniük a bronzérmet.

 

Nem hullottak a kosarak a mérkőzés első öt percében, de egyértelműen a szegediek pörögtek jobban. 3-9-et mutatott még csak az eredményjelző, amikor Miseknek sikerült dudaszóra bedobnia egy hármast. Mielőtt túlságosan szoros lett volna az eredmény, a Szedeák részéről Lilov, majd Csirics is betalált, így 8-16-nál először kellett Garai Péternek időt kérnie. A MAFC-nak nem sikerült feljebb kapaszkodnia, sőt mivel a negyed végén még Wirth is betalált távolról, kilencpontos hátrányba került (13-22).

 
A második negyed első két percében kezdtek némi életjelet mutatni a hazaiak. Ezt a szakaszt 9-3-ra nyerték meg, így egészen három pontig sikerült zárkózniuk. A 17. percig kellett várnia a hazai szimpatizánsoknak, hogy először vezessen csapatuk. Ekkor Sihota dobott triplát, 31-30-ra módosítva az eredményt. A Szeged azonban nem esett össze, a félidőben már 17 pontig jutó Lilov kosaraival visszavette a vezetést (34-40). A bolgár hátvéd mellett érdemes még kiemelni Boltics teljesítményét, aki ugyan csak egy büntetőt küldött a helyére, de emellett már 10 gólpassza volt.

 

Misek közelije indította a második félidőt, majd Csirics válaszolt rá távolról. Pontban gazdagabb volt a mérkőzésnek ez a szakasza, de ahogy egyenlítés közelébe kerülhetett volna a budapesti csapat, a Szeged részéről érkezett egy kosár. Sőt, az utolsó percekre teljesen megállt a MAFC támadásban, a csapatjátékot az egyéni erőlködés váltotta fel. A 28. percben Boltics zsákolása után újra tíz volt közte. Erre még sikerült rátenniük egy lapáttal a vendégeknek, így tekintélyesnek mondható, tizenöt pontos előnyük volt a záró etap előtt (50-65).

 

Szinte lehetetlennek tűnt a hazaiak fordítása, amikor a negyedik negyed Wirth és Révész pontjaival indult. Smith ugyan szépített egy hármassal, de Lilov zsákolása demoralizáló volt. Nem adta még fel a hazai csapat, sikerült visszajönnie 62-72-re. Mielőtt túl szoros lett volna a mérkőzés, újra Lilov érkezett egy hármassal. Összességében 7-0-s sorozatot produkált a Szedeák, ezzel el is dőlt a két pont sorsa (67-85). A szegediek ezzel a győzelemmel tovább erősítik a helyüket a középmezőnyben, míg a MAFC január 14. óta nyeretlen.

 

MESTERMÉRLEG
Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a mai mérkőzéshez és a kupa eredményéhez is. A játék minden részében ma felülmúltak minket. Nem tudok mondani, olyan párosítást, vagy játék szituációt, amiben fel tudtuk volna velük venni a versenyt. Komoly gond van nálunk, szégyellni kell magunkat a teljesítményünk alapján, az egész komplett csapatnak. Ez a teljesítmény nagyon kevés, mindenképpen változtatnunk kell, mert elfogadhatatlan mindenki számára.

 

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője: - Gratulálok a játékosaimnak. Jól játszottunk ma, megérdemelten nyertünk. Voltak hibánk természetesen, de jó ritmusban támadtunk és jól védekeztünk. Nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem. Most jól állunk, szeretnénk megőrizni ezt a pozíciót. Sok sikert kívánok a MAFC-nak a folytatásban. Biztos vagyok benne, hogy Duvnjakkal jobbak lesznek.

 

forrás: bb1.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA