Kikapott a MAC, és ezzel ismét a második a tabellán

Hétfőn a DVTK legyőzésével ugyan átvette a vezetést a MAC Budapest a jégkorong Erste Ligában, a fővárosiak azonban pénteken 6–3-as vereséget szenvedtek, és ezzel visszacsúsztak a második helyre.

JÉGKORONG Erste Liga
Középszakasz, felsőház
Dunaújvárosi Acélbikák–MAC Budapest 6–3 (1–1, 2–0, 3–2)
Dunaújváros, 1000 néző. Vezette: Babic, Mayer, Abonyi, Soltész

 
DAB: DUSCHEK – Erdélyi, Mestyán – Hüffner (1), ORBÁN A. 1 (1) – Hruby, Lencsés – Skrypets – AZARI (3), BECZE 1 (1), Léránt – IZACKY (2), NOVOTNY 1, Odnoga 1 (1) – Hári, Turcotte 1, Nageler – Nagy M., Németh P., Silló 1. Edző: Jason Morgan

 
MAC: Bálizs – Pozsgai, Macaulay – DUDAS 1, Cunningham (1) – Garát, Kovács B. – Molnár D., Vokla – Klempa, Dansereau, Mansson – BODÓ 2, BROWN (2), ORBAN B. (1) – Keresztury, Nagy K., Somogyi – Tóth R., Majoross B., Tóth G. Edző: Majoross Gergely

 
Kiállítások: 12, ill. 16+10 perc fegyelmi (Brown)

 

Hamar belecsaptak a közepébe a csapatok, Christopher Bodó már 39 másodperc elteltével betalált. Az első harmad felénél emberelőnyből egyenlített a DAB, Azari Zsolt és Becze Tihamér passzát Orbán Attila váltotta gólra. A második harmad egyértelműen a Bikáké volt. Silló Arnold a 23. percben szerzett vezetést, majd a harmad végén újabb előnyt használtak ki a hazaiak a sokat szabálytalankodó vendégekkel szemben, Azari ismét első asszisztos volt Dominik Novotny találatánál, így 3-1-es vezetéssel fordultak a csapatok az utolsó húsz percre. Ami újabb DAB-előnnyel indult, ám ezúttal a speciális egységek korántsem a várt eredménnyel hozták le ezt a két percet. Egy percen belül Jesse Dudas, majd ismét Bodó szerzett gólt hátrányból, így a 43. percben ismét egyenlő volt az állás. A dunaújvárosiak azonban nem roppantak össze, kivédekezték a nehéz perceket, majd Becze szerzett örömet a hazai közönségnek, az 53. percben 4-3-ra módosítva az állást. Kell-e mondani, a gólnál a csapatkapitány ismét első asszisztot adott. És még nem volt vége. A MAC minden tudását összeszedve igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, ami sikerült is, azonban a túlzott igyekezetbe hiba csúszott, két és fél perccel a vége előtt Azariról állították ki Jared Brownt. A Bikák ezúttal semmit nem bíztak a véletlenre, a biztonságot szem előtt tartva játszották a fórt, a budapestiek pedig felbátorodva támadtak létszámhátrányban is. Vesztükre tették, 72 másodperccel a vége előtt Odnoga Mátyás szaladt el egy koronggal, középen érkezett Hugo Turcotte, aki eldöntötte a meccset. Negyven másodperccel a vége előtt Majoross Gergely vezetőedző még időt kért, lehozta Bálizst is, az üres kapuba pedig Odnoga talált be. Fontos győzelmet arattak az újvárosiak, akik hét pontjukkal szorosan tapadnak a tíz pontos DVTK-ra és a 8 ponttal álló MAC Budapestre.

 

MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: – Az első harmadban fizikailag fölénk nőtt a MAC, de a második játékrészben sikerült felvenni a tempót. Nyomást tudtunk gyakorolni ellenfelünkre, és átvettük a játék irányítását. Az emberhátrányos játékunk tökéletes volt, de ez nem mondható el az emberelőnyösről. Ma mind a négy sorunk kivette a részét a sikerből. Három-háromnál Becze gólja óriási lökést adott a csapatnak.

 

Majoross Gergely: – A találkozó első felében többé-kevésbé az történt, amit elképzeltünk. Sajnos ekkor a jó helyzeteknél is még jobbat kerestünk, mindig volt egy felesleges passz, így nem tudtunk gólokat szerezni. A második harmadban megbosszulta ezt a DAB, úgy, hogy ez nem volt a meccsben, mint ahogy az sem, hogy egy perc alatt egyenlítünk emberhátrányból. Megkaptuk az esélyt, hogy győzzünk, de nem éltünk vele. Folytatódik a rájátszás, minden meccs kiélezett küzdelmet hoz, megyünk tovább az úton.

 

forrás: mno.hu, jegkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA