Két győzelemmel kezdte az idényt a MAC HKB Újbuda - videó

A DEAC-ot hazai pályán, hosszabbítás után, a DVTK-t pedig idegenben, öt gólt ütve győzték le a "Rozsomákok" az Erste Ligában.

Remekül kezdte az Erste Bank Liga-idényt a MAC HKB Újbuda férfi jégkorong-csapata. Kangyal Balázs együttese a DEAC-ot a Tüskecsarnokban, nagy csatában győzte le az első fordulóban, hosszabbítás után alakult ki a 3-2-es végeredmény. Három perc volt hátra a ráadásból, amikor Dansy lövése után a kipattanót Molnár Bálint vágta a kapuba, megszerezve ezzel a győztes gólt - a lelkes MAC-tábor nagy örömére.

  

MAC HKB Újbuda - DEAC 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után 
 

 

Miskolcon viszont nem volt szükség efféle izgalmakra, hiszen az újbudaiak már az első harmadban két góllal vezettek a helyi jégcsarnokban. És bár a Jegesmedvék még a szünet előtt szépítettek, a MAC egy köténygóllal megint kettővel lépett meg a második játékrész vége előtt. A záróharmadban megint feljött egy gólra a DVTK, de a Kangyal-csapat Gooch szép góljával, majd Schlekmann második, üres kapus találatával eldöntötte az összecsapást (2-5). 

 

- Összességében elégedett lehetek. Az első harmadunk talán a legjobb volt amit láttam, bár nehéz egy ilyen előszezon után bármit mondani. Nagyon erős ellenfelekkel játszottunk, nem nagyon birtokoltuk mi a korongot. Viszont most egész jó dolgokat csináltunk, visszanyúltunk egyszerű eszközökhöz, gólt is lőttünk emberelőnyből rögtön. Aztán teljesen szétestünk. A második harmadban nem is ugyanaz a csapat volt a jégen, a harmadik harmadot meg valahogy végigdolgoztuk, túléltük a hátrányokat, nem tudtunk élni az előnnyel, de a csapat életében vannak nehezebb pillanatok - értékelte Kangyal Balázs a borsodi megyeszékhelyen történteket. 
 
DVTK Jegesmedvék – MAC HKB Újbuda 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)
 

Az Erste Liga alapszakasza február 19-ig tart, mindegyik csapat négyszer játszik egymással. Idén sem lesz középszakasz, a legjobb hat együttes egyből a rájátszásba kerül, míg a 7-10. helyezettek playoff kvalifikációs párharcot játszanak három nyert meccsig. Ezt követően minden párharc az egyik csapat negyedik sikeréig tart.

 

A negyeddöntőre az alapszakasz első helyezettje választ magának ellenfelet az „alsó négyesből", a második és harmadik helyezettje úgyszintén. A magyar bajnok az a magyar bázisú csapat lesz, amely az Erste Ligában a rájátszást beszámítva a legelőkelőbb helyen végez.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA