Keményen indult a BME NB I-es futsal-idénye

Az eddigi mérkőzések a kőkemény tapaszalatszerzésről szóltak az élvonal újbudai újonca számára.

A BME férfi futsalcsapata júniusban NB II-es bajnoki címet és feljutást ünnepelhett, így az új, 2018/2019-es idényt már az évonalban kezdhette meg Csernai Gábor játékos-edző csapata. Négy mérkőzésen túl is van már az egyetemi gárda, amely egy szoros és három simább vereségen van túl jobbára előzetesen is esélyesebbnek tartott ellenfeleivel szemben.

 

Kezdésként a Dunaújvárossal találkozott a BME és bár egy berúgás utáni kombinációt követően, Fodor Bálint révén megszerezte első NB I-es gólját, Fekete és Pál triplájával a vendégek végül 6-1-es sikert arattak a Gabányi László Sportcsarnokban.

 

BME-BT FC - Dunaferr DUE Dutrade FC 1-6 (Fodor B., ill. Pál P. 3, Fekete R. 3)

 

A szigetszentmiklósi folytatás már sokkal ígéretesebben alakult a BME számára, bár pontszerzéssel a jobb játék sem járult. Fritz góljával még vezetett a félidőben a vendégcsapat, majd Schranz gyors duplájára és a hazai fordításra is volt még válasza Dudás Dánielnek. A két újonc csatáját végül Fülöp utolsó perces, a lefújás előtt 6(!) másodperccel született találata döntötte el.

 

A második gólt jegyző Dudás Dániel így nyilatkozott a mérkőzés után: - Nem csak a mérkőzés végeredménye, hanem a mutatott játék miatt is csalódottak lehetünk. Kevés tudatos futsal elemet használtunk a meccsen, ami így sokszor nagy rohanásba csapott át. Ennek ellenére sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos ezen a mérkőzésen sem párosultak sokszor eredményességgel. Az ellenfelünk kihasználta a második félidő kezdetén lévő bizonytalanságainkat és a végén jobban koncentráltak, egy bombagóllal eldöntötték a győzelem sorsát. Rosszul érint minket a vereség, de fel kell emelnünk a fejünket és még keményebben dolgozni. (bmefutsal.hu)

 

Szigetszentmiklós Futsal - BME-BT FC 3-2 (Schranz 21., 22., Fülöp V. 40., ill. Fritz 14., Dudás D. 25.)

 

A 3. fordulóban a bajnokság favoritját, a veretlen és BL-szereplő Berettyóújfalut látta vendégül a BME és 7-2-es vereséget szenvedett. A nagyobb tudás érvényesült a Gabányiban, de voltak olyam meccsszakaszok, amikor az újbudaiak is meg tudták mutatni, hogy nem véletlenül szerepelnek az élvonalban a második félidőt összességében kiegyenlítetté tették a hazaiak. Emelt fővel jöhettek le a pályáról a sportszerű csata végén.

 

BME-BT FC - MVFC Berettyóújfalu 2-7 (Lukács L. 6., Andorka K. 38., ill. Amílcar 4., Szabó P. 10., Gál I. 25., Rábl J. 27., Harmati T. 30., 32., Daróczi D. 39.)

 

Legutóbb, hétfőn aztán Debrecenben volt jelenése a Csernai-csapatnak, ahol "egyetemi rangadót" vívott a DEAC-cal. A hajdúságiak tulajdonképpen az első játékrészben eldöntötték a mérkőzést, háromgólos előnyre szert téve. A korábbi többszörös bajnok, gólkirály és magyar válogatott Csernai Gábor játékos-edző a második 20 percben bizonyította, hogy "jó az öreg a háznál", hiszen ő maga szépített 0-4-nél, de végül 5-1-re tudott nyerni a debreceni csapat az egyetemi sportcsarnokban.

Debreceni Egyetemi AC - BME-BT FC 5-1 (Pallai 5., 32., Varga D. 20., Vékei 32., Szentes-Bíró 38., ill. Csernai 34.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA