Kardokkal az ágyúk ellen: Vereséggel kezdte az idényt a BEAC

Az ELTE-BEAC Újbuda NB I-es női kosárlabda-csapata a Ceglédtől kapott ki a nyitányon a Gabányi László Sportcsarnokban, egyelőre foghíjas összeállításban.

Jól kezdett a BEAC, az agresszív védekezésnek és labdaszerzéseknek köszönhetően az 5. percre 11-4-re húzott el Balogh Judit csapata. Válaszul a vendégek cseh légiósa, Petra Holesinka három perc alatt két triplát és két büntetőt dobott be, ezzel pedig átvette a vezetést a vendégcsapat (11-12) - derül ki a beac.hu beszámolójából. Ezután azonban egy 6-0-ás sorozattal, az utolsó két percben visszavette a vezetést a kisszünetre a BEAC (17-12).

 

A BEAC maradt előnyben a második játékrészben is, 12 ponttal is vezettek az újbudaiak, végül nyolc egység maradt is ebből a fordulás előtt.

 

A harmadik harmad elején megint kétszámjegyű volt a hazaiak előnye (39-27), majd 47-36-nál is megnyugtatónak tűnt a különbség, de a Cegléd az utolsó szünetre felzárkózott (48-43).

 

És a hajrában a maga javára is fordította a nyitómérkőzést. Az egyre fáradó BEAC pontatlanabbá vált támadásban, miközben a triplákat is gazdagon termelő vendégcsapat egy 15-0-s rohammal lezárta a találkozót. A 10 pontos vendégsiker a meccs összképe alapján talán túlzónak volt mondható.

 

ELTE-BEAC Újbuda - VBW CEKK Cegléd 55-65 (17-12, 18-15, 13-16, 7-22)

  

BEAC: Koch 5, Mérész 19, Ivanova 5/3, Czank 8, Boros J. 4

Cserék: Orosz, Katona 2, Boros B. 3, Dénes, Zsámár 4, Juhász 5

  

Balogh Judit (ELTE-BEAC Újbuda): - Kardokkal menni az ágyúk ellen sosem egyszerű, ezt mindenki tudja. Várjuk, hogy megérkezzenek az ágyúk. Azt gondolom, hogy nagyon szép kosárlabdát játszottunk, a védekezésünk egészen extra volt. Bem apó sem küzdött jobban, minden dicséretet megérdemelnek a lányok. Nagy kár, hogy ilyen szerencsétlenül alakult a mi kis életünk most, mert rögtön egy győzelemmel nyitni a szezont azt hiszem, korszakos eredmény lett volna a BEAC elmúlt két évtizedes történetében.

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA