Jégkorong: Állva hagyta ellenfelét az éllovas MAC - videó

A listavezető MAC HKB Újbuda már az első harmadban ötgólos előnyre tett szert, végül pedig 6-0-ra győzött Dunaújvárosban, a jégkorong Erste Ligában.

Voltaképp négy perc alatt "lerendezte" dunaújvárosi bajnokiját a MAC, amely a az 5. és a 9. perc között háromszor is betalált az első szünetben le is cserélt Hughson kapujába. Sőt, a vendégek az első harmadban végül öt gólt szereztek, így a folytatásra már csak egy kérdés maradt: hány góllal fog nyerni az Acélbikák ellen Kangyal Balázs csapata?

 

A válasz végül a "hat" lett, hiszen a második játékrészben Nagy Krisztián megszerezte saját maga második és csapata hatodik gólját is. És miután az újvárosiak egyszer sem tudtak a 100 százalékos (42/42) hatékonysággal védő Bálizs kapujába találni, a MAC HKB Újbuda kiütéses, 6-0-s sikerrel vezeti magabiztosan, négypontos előnnyel az Erste Liga tabelláját.

 

Kangyal Balázs (MAC): - Tényleg csak gratulálni tudok a fiúknak egy ilyen teljesítmény után. Az első harmadban nagyon élesek voltunk, nagyon jól használtuk ki a helyzeteinket, egyenlő létszámban és emberelőnyökben is. A második harmad kicsit hullámzó volt, még akkor is, ha sikerült gólt szerezünk. A harmadik harmadot úgy láttam, hogy egészen okosan, jól hokiztunk, nem nagyon mentek be a helyzeteink, de nagyon örülök annak, hogy nem kaptunk gólt. Gratulálok Bálizs Bencének ehhez a teljesítményéhez, egy csapat játékát, eredményességét mindig a védekezés alapozza, ma többé-kevésbé rendben is voltunk ezzel.

 

Dunaújvárosi Acélbikák - MAC HKB Újbuda 0-6 (0-5, 0-1, 0-0)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA