Irány a Magyar Kupa-döntő: Kiütötte a MAC a Fradit

A MAC-Újbuda és a Fehérvár AV19 játssza a jégkorong Magyar Kupa fináléját, miután az elődöntőben előbbi kiütötte a Ferencvárost, utóbbi pedig szétlövésben legyőzte a címvédő DVTK Jegesmedvék együttesét.

Az elődöntőt a MAC kezdte aktívabban, de a ferencvárosiaknak is megvoltak a lehetőségeik. A 17. perc elején aztán megszerezte a vezetést a hazai csapat: Bodó, majd Orban volt a korong útja, utóbbi több FTC-játékossal körülvéve is Langkow-nak passzolt, aki a hálóba vágta a pakkot.

 

A 25. percben viszont már Langkow-é volt az assziszt, Dudas pedig védhetetlenül lőtt a kapuba a volt MAC-kapus, Arany mellett. A harmadik elején jött a harmadik, mindent eldöntő újbudai találat, Nagy Krisztián kapu mögüli passza Terbócs korcsolyájáról került a kapuba. A játékvezetők videobíróztak és érvényesnek találták a találatot. 

 

A 44. percben végképp eldőlt a meccs, amikor Dansereau és Brown kiugrottak, végül utóbbi fejezte be góllal az akciót. Az első (és utolsó) Fradi-gólt Szigeti Ákos kiállítása hozta meg, Karmeniemi centerezését Walls tette be közelről - írja a jegkorong.blog.hu. Az utolsó percben aztán emberelőnyben játszhatott a hazai együttes, amit 7 másodperc alatt kihasznált Bodó révén, beállítva az 5-1-es végeredményt.

 

A másik ágon az EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19 szétlövéssel verte a Miskolcot, így a MAC mellett a fináléba jutott. A Magyar Kupa döntőjét és bronzmeccsét 2019. január 23-án rendezik Fehérváron.

 

Magyar Kupa, elődöntő:

 

MAC Újbuda – FTC-Telekom 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)

 

Gólszerzők: Langkow (17.), Dudás (25.), Nagy K. (43.), Dansereau (44.), Bodó (60.), ill. Walls (54.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA