Húsz perc hokival nem lehet meccset nyerni

Az UTE 4-0-s középső harmadára a MAC-nak csak egy 3-0-s válasza volt.

MAC Budapest–UTE 3–4 (0–0, 0–4, 3–0)
Tüskecsarnok, 530 néző V: Babic, Sós, Kókai, Bedő

 

MAC: Arany – Vokla, Kovács B. – Mestyán, Ruikka – Pozsgai, Escobedo (2) – Fejes, Silló, Keresztury, Terbócs, Nagy K. – Kovács Cs., Somogyi, NAGY G. 2 (1) – Bödök, Booras, Könczei 1 – Tóth R., Schmál, Roczanov

Edző: Majoross Gergely

 

UTE: Sila – Gröschl, Hegyi Á. – Kiss D., Huba – Kovács A., N. Nagy 1 – Szalma, Pokornyi, Dósa, Turbucz, Dömötör – Hebar, Virág T., Pápa (1) – FROLÍK 1 (1), Benk (2), SIKORCIN 1 (1) – Csányi 1, Nemes, Tóth G.
Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 12, ill. 10 perc

 

A MAC és az UTE is komoly sorozat után érkezett a rangadóra. A MAC pénteken megszerezte első miskolci győzelmét. Már az első percekben érződött, hogy komoly mérkőzés vár ránk, ahogy a helyezések alapján vártuk is. Az első harmadban az UTE játszott jobban, több nagy helyzetet tudott kidolgozni, mint a MAC, de Arany Gergely és Ales Sila is kiválóan tette a dolgát. Kemény és férfias csata zajlott a jégen, a játékvezetők nagyon jól húzták meg a szintet és azt tartották is mindvégig. Három UTE-előny is kimaradt, nem voltak elég jók a vendéglövések ezekben a szituációkban. Nem esett gól az első húsz perc alatt, de minden igényt kielégítő szórakoztatást láttunk.

 

A második harmadban gyorsan vezetést szerzett a lila-fehér csapat, teljesen megérdemelten, ezt a játékrészt is aktívabban kezdte, mint riválisa. Amikor a nagy lövőkedvében lévő Sikorcin Ladislav legszebb napjait idéző módon találta el a korongot, az utat talált Arany mellett, 0-1 állt a táblán a 25. percben. A MAC helyzetét nehezítette, hogy Keresztury magas botja vérző sérülést okozott Nagy Nilannak, 2+2 perces előnyben került az UTE. Nem használta, miként utána a MAC sem lőtte be az első kétperces fórját. Egy-két nagy hazai lehetőségben benne volt az egyenlítés, de Sila keményen megdolgozott a fizetéséért. A folytatásban pedig jött az UTE-henger. Alig több mint két perc alatt három újabb gólt lőtt Szilassy Zoltán csapata. Nagy Nilan góllal is büntetett sérülése miatt, majd Csányi Karol emberelőnyös találatát némi tanakodás után mégiscsak megadták a zebrák. A sorozatot Sikorcin elszaladása után Frolík zárta le. 4-0-s vendégelőnnyel zárult a második harmad. Nem tűnt úgy, hogy van visszaút a MAC számára.

 
A harmadik harmadban kisebb csodának kellett volna történnie, hogy nem vigye el mindhárom pontot az UTE. Érezhetően visszább álltak a lilák, nagyon szervezetten védekeztek, és próbáltak kontrákra építeni. A MAC hitt a felzárkózásban, és meglovagolva a lehetőséget nyomni kezdett. Ennek előbb helyzetekben, aztán kiállításokban, azok nyomán pedig gólokban is lett eredménye. Nagy Gergő kettős, Somogyi Balázs szimpla fórból szerzett gólt. Így az utolsó öt perc ha nem is lett nyílt, de izgalmassá vált. Jöttek a további MAC-helyzetek, de Sila a helyén volt, megmentette csapatát és szurkolóit a még komolyabb izgalmaktól.

 
A második harmad a MAC nem egészen másfél éves MOL Liga-történetének egyik legdurvább pofonja volt. Ahonnan visszajött a meccsbe Majoross Gergely csapata. Mindkét társaság sokat tett a pontszerzésért, de az UTE többet és a meccs nagyobb részében alakultak a lilák akarata szerint az események. A MOL Ligában először tudtak nyerni a lila-fehérek a MAC ellen.


MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Egyszer egy nálam okosabb edző azt mondta, nem veszítettünk, csak kifutottunk az időből. Ezzel együtt is ilyen teljesítménnyel nem érdemeltünk győzelmet, húsz perc hokival nem lehet meccset nyerni. Nem is sikerült, és ez szerintem így van rendjén.
Szilassy Zoltán: – A harmadik harmadban túlságosan passzívak voltunk, de a négygólos előny végül elégnek bizonyult. Emellett erről a záró harmadról nyilván beszélnünk kell majd, mert lesznek olyan mérkőzéseink, ahol nem lesz négygólos előnyünk, ami megmenthetne minket. A játék képének megfelelő, reális eredmény született.

 
forrás: jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA