Hosszabításban sikerült legyűrni a Székesfehérvárt

A fiatal székesfehérváriak más arcukat mutatták, mint kedden, de a fővárosiaknak hosszabbításban sikerült legyűrni őket.

JÉGKORONG MOL LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
FEHÉRVÁRI TITÁNOK–MAC BUDAPEST 2–3 (2–1, 0–1, 0–0, 0–1) – h. u.
Székesfehérvár, 724 néző. V: Németh M., Halassy, Váczi, Muzsik

 

FEHÉRVÁR: SCOLA – Reiter A., Szaller – KROGH, Szabó B. – Imre, LÁDAY – Kiss P. 1, Szabó D.; Szász, Sofron Á,, Varga B.– Balogh B., Szita, Pillók – Kocsis F., Sárpátki, Reisz – HAMVAI 1, Mazzag, SHUPE (1). Edző: Kóger István

 
MAC: BÁLIZS – Olson, KOVÁCS B. 1 – POZSGAI 1, Mestyán – Ruikka (1), VOKLA (1) – Schmál, Jászai; Somogyi, Booras, JUBINVILLE – Terbócs, NAGY G. (1), Nagy K. – Nikiforov, Kovács Cs. (1), Könczei (1) – Keresztury, Tóth Richárd, Roczanov 1. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 0, ill. 10 perc

 

Sok néző, nagyon jó hangulat várta a csapatokat a Raktár utcában. Az első harmadban végig a hazaiak domináltak. Az egész szezonban hatékonyan játszó Kiss Patrik takarásból gyors gólt szerzett emberelőnyben a kényelmesen hokizó MAC ellen. A vendégek nem váltottak sebességet, leginkább az ellencsapások jelentettek veszélyt Scola kapujánál, a Volán-kapus többször határozottan védett. A 9. percben esélytelen volt, Vokla távoli bombájába Roczanov ért bele a kapu előtt, ezt nem foghatta, 1-1. Nem tudott berendezkedni a MAC a hazai oldalon, továbbra is jött a kék mezes társaság előre, és Hamvai Szilárd látványos góllal vette vissza a vezetést, nagyon gyorsan. Szinte az alapvonalról lepte meg Bálizs Bencét, 2-1. A folytatásban is a hazaiak játszottak jobban és veszélyesebben. A nagyon lelkes fiatalok akciója végén Krogh lőhetett kecsegtető helyzetből, de Bálizs bravúrral megfogta a pakkot. Néhány perccel később Kocsisra jött ki egy figura tökéletesen, aki ajtó-ablak helyzetet nem tudott értékesíteni. Nagyon komoly emberelőnyös játékot mutatott a Fehérvár, egyedül a befejezések minősége nem volt kellően jó, tucatnyi nagy lehetőség maradt ki. A látottak alapján azt mondhatjuk, a MAC megúszta egygólos hátránnyal az első harmadot a két számmal magasabb fordulatszámon és sokkal lelkesebben pörgő Volánnal szemben. Ahogy kedden az első harmadban, úgy ezúttal is komoly értékeket mutattak fel az Akadémia játékosai.

 
A MAC összeszedettebben kezdte a második harmadot, egyszer-kétszer egyedül találták magukat csatáraik Scolával szemben, de a tengerentúli kapus nyerte a csatákat. Nem volt messze az egyenlítés, de Jubinville szabálytalansága megtörte a lendületet, Láday kis híján a késleltetett kiállítás alatt szerzett gólt egy kontra végén. Ebben a két percben a MAC tartotta üggyel-bajjal az eredményt. Ebben a harmadban kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon jöttek a helyzetek, jó munkát végeztek a kapusok. A színvonal ilyenkor mit sem számít, az izgalom és a látvány a lényeg. E tekintetben príma meccset láttunk. A 36. percben Nagy Gergő adott szép passzt Kovács Bronsonnak, aki nagy gólt ragasztott Scola kapujába, 2-2. Érezhető volt, hogy a MAC komolyabb sebességre kapcsolt, és ez elég gyorsan eredményben is jelentkezett. Ebben a periódusban az EBEL-es tapasztalatokkal is rendelkező fiatalok igyekeztek kicsit többet vállalni, nagyon igyekezett Sárpátki, Reisz és Szabó Dániel is, Láday pedig ügyesen segítette a támadásokat is. Ezzel együtt az utolsó 5-8 percben komoly fölényt csikart ki a MAC a lényeges zónákban. Visszajárt az a szerencsefaktor, ami az első húsz percben a MAC oldalán táncolt.

 
A harmadik harmadban óvatos játék zajlott, a hazaik 5-ször, a vendégek 6-szor találták el az ellenfél kapuját. Mindehhez fegyelmezettség is párosult, csak Somogyi Balázs kapott kétperces büntetést. A gól nélküli játékrész után hosszabbításra került sor.

 
A 4 a 4 ellen zajló túlórában sem vállaltak sok kockázatot a csapatok. A 64. percben Terbócs éles szögből leadott lövése kipattant Scoláról, ám a Titánok kapusa gyorsan korrigálta hibáját, megszerezte a korongot az érkező MAC-játékos elől. Egy perc múlva viszont már tehetetlen volt a hazai hálóőr, a fővárosiak nyomását Pozsgai váltotta gólra. A MAC 3-2-re győzött, ezzel 2-0-ra vezet összesítésben.

 
Nagyon jó hokiszurkolónak lenni, ezt mutatja a fehérváriak példája is. Az elmúlt két napban kétszer is bosszúságra volt okuk a meccsek végén, ám csütörtökön ismét robbanhatott a csarnokban a szurkolás és örömre is volt ok, nem is kevés. Nagyon jól játszottak a kedvencek az első negyven percben. A fiatalok kemény munkával eltüntették azt a differenciát, amit a két játékoskeret közötti értékbeli különbség indokolhatott volna. A hokiplayoff örök igazsága beigazolódott, a második meccsen nem mérvadó, hogy az elsőn mi történt. Ezúttal is elillant a Tüskecsarnokban látott hatgólos különbség. Ehhez persze kellett a szakmai stáb megfelelő mentális felkészítése és a játékosok karaktere.

 

MESTERMÉRLEG
Kóger István: – Nagyon nehéz mit mondani egy vesztes mérkőzés után egy csapatnak, de maximális gratuláció járt nekik. A találkozó előtt is azt mondtam, hogy harcoljuk végig férfiasan, és bármi van az eredményjelzőn, akkor emelt fővel jöhetünk le a pályáról. Az egy hét után produkáltunk egy ilyen meccset, le a kalappal a csapat előtt! Csupán azt sajnálom, hogy ennyi munkáért nem jár pont.

 
Majoross Gergely: – Nagyon más volt ez a mérkőzés, mint a keddi. Ellenfelünk kiválóan állt fel abból a pofonból, ez egy fiatal és elszánt csapat, és pontosan ilyen képet mutatott ma. Mi pedig nem a megfelelő mentalitással mentünk bele ebbe a meccsbe, de ha választhattam volna, hogy nyerjük meg a mérkőzést, akkor ezt választottam volna. Ez jó ébresztő volt számunkra, hogy korántsem ért véget ez a párharc, és a srácok is másképp fognak küzdeni a további összecsapásokon.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA