Hosszabbításban dőlt el a MAFC-Sopron párharc az NB I-ért

A Sopron hosszabbítás után 95-92-es győzelmet aratott a MAFC vendégeként és a playout-párharcban aratott kettős sikerével bennmaradt a férfi kosárlabda NB I-ben.

Mintegy 700 szurkoló előtt, remek atmoszférában fogadta a MAFC a Gabányi László Sportcsarnokban a Sopront. 

 

A félidőben még joggal bízhattak az újbudai csapat szurkolói, hogy sikerül visszavágni a múlt pénteki, 16 pontos vereségért, hiszen a MAFC 42-34-re vezetett, elsősorban McCray és Dukics kosarainak köszönhetően. Sajnos a második félidő a vendégcsapatnak sikerült jobban, de a soproniak csak ledolgozni tudták hátrányukat, az idegőrlő utolsó perceket követően 81-81 lett a rendes játékidő vége.

 

A ráadást azonban megint csak a Sopron bírta jobban erővel és idegekkel is. Az amerikai McCray ugyan sokáig tartotta a lelket a hazai csapatban (összesen 32 ponttal lett a mezőny legeredményesebb játékosa), és fej-fej mellett haladtak a riválisok, de végül egy másik amerikai, a vendégek irányítója lett a meccshajrá hőse: Parker triplája a vendégek 95-92-es sikerét jelentette. Ezzel a Sopron maradt bent az NB I-ben. 

MAFC – Sopron KC 92-95, h.u. (23-18, 19-16, 16-22, 23-25, 11-14)

Gabányi László Sportcsarnok. V.: Cziffra C., Györffy P. A., Ádám J. (Fekete L.)

 

MAFC: Hot 21/9, Fodor 14/3, McCray 32/6, Dukics 14/12, Cvetkovics 5/3. Csere: Lakits 4, Peringer 2, Lakosa -, Misek -

 

Sopron:  Parker 21/9, Mészáros 10, El-Amin 13, Henderson 22, Watkins 23. Csere: Duvnjak 6, Tóth G. -, Takács N. -

 

Garai Péter (MAFC): - Gratulálok a Sopronnak!

 

Sabáli Balázs (Sopron): - Ebben a meccsben benne volt az egész szezonunk. Az első félidőben nagyon gyengén védekeztünk, kaptunk nyolc triplát, amíg mi egyet sem dobtunk. Érződött, hogy egészen más Sopron jött ki a második félidőre, öt perc alatt ledolgoztuk a hátrányunkat, de a végén serdülőhibát követtünk el. Megköszönhetjük a Jóistennek ezt a győzelmet, mert a játék képe alapján nem biztos, hogy megérdemeltük. Köztudott, hogy dolgoztam a MAFC-nál is, jó barátságban vagyok ellenfelünk vezetőivel, nem a hagyományos módon élem meg a bentmaradást.

 

(Forrás: bb1.hu / Nemzeti Sport)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA