Hetet ütött osztrák ellenfelének a MAC

A listavezető MAC Budapest simán, 7–0-ra megverte a sereghajtó osztrák EV Vienna Capitals második csapatát a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
MAC BUDAPEST–VIENNA CAPITALS II (osztrák) 7–0 (0–0, 5–0, 2–0)
Tüskecsarnok, 500 néző. V: Salánki, Kincses, Nagy A., Kis-Király
 
MAC BUDAPEST: ARANY – Pozsgai (1), FEJES 1 (1) – Macaulay 1, Kovács Z. – Vokla, Cunningham – Garát (1) – Orban (2), Nagy K. (2), DANSEREAU 2 – Klempa, Nagy G., Jokila – TERBÓCS 1 (1), BROWN 2 (2), Somogyi – Tóth R., Majoross, Keresztúry. Vezetőedző: Majoross Gergely
 
VIENNA CAPITALS: Tschrepitsch – Kuqali, Piff – Kurkovyc, Leitner – Pelz, Wolf – Artner, F. Maxa, Szabad – NISSNER, Schlögl, Schönwetter – Bolterle, Karitnig, A. Maxa. Vezetőedző: Christian Dolezal
Kiállítások: 8, ill. 6 perc+10 perc fegyelmi (Leitner)
 
Az egyetlen vasárnapi Erste Liga-mérkőzés első harmada a bécsiek kapusáról, Matthias Tschrepitschről szólt, aki mind a 15 MAC-lövést védte. A második játékrészben viszont beindult a magyar csapat: Fejes, Macaulay, Terbócs, Brown és Dansereau is betalált az osztrákoknak. A záró húsz perc a kiállításokról szólt, míg az első két harmadban mindösszesen 3 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők, addig a harmadikban 2-2 alkalommal játszhattak emberelőnyben a csapatok, ráadásul a vendégek részéről Johannes Leitner egy 10 perces fegyelmit is összeszedett. Két gólt azért hozott az utolsó felvonás, Dansereau és Brown egyaránt dupláztak. A MAC magabiztosan győzött 7-0-ra, így a DVTK Jegesmedvéktől átvette a vezetést a tabellán, bár a miskolciak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.
 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Az elmúlt néhány mérkőzésen sokszor éreztem azt, hogy rossz a srácok gondolatmenete a támadójátékot illetően. A mai délelőttnek ezért az volt a célja, hogy megmutassuk és megértessük ezt velük, a videó segítségével. Örülök, hogy ez végül sikerült. Mondhatnánk, hogy ez egy gyengébb ellenféllel szemben jött össze, de talán az ilyenek ellen a legnehezebb az esélyességet érvényre juttatni.

 
Christian Dolezal: – Húsz-huszonöt percig jól játszottunk, de ez kevés a liga egyik legjobb csapata ellen. A második harmadban már fogytán volt az erőnk, de ez nem mentség az egymás után kapott gólokra, amikor az egyik rossz döntést hoztuk a másik után. Fiatal játékosainknak ez jó gyakorlás volt, de még hosszú utat kell megtenniük, amíg hatvan percen keresztül tudnak koncentrálni az ilyen jó csapatok ellen is.
 
forrás: jégkorongblog.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA