Helytálltak és több, mint 70 pontot szereztek a bajnok otthonában

Az első 15 percben még tudta tartani a lépést a BEAC a bajnoki nyitányon a címvédő Sopronnal, a folytatásban azonban a nagyobb tudással rendelkező csapat teljesített jobban. Okosan kijátszott támadásokkal, és helyenként jól kivitelezett játékkal 70 pont fölé tudta küzdeni magát a BEAC.

Uniqa Sopron – BEAC Újbuda 105-72 (26-23, 34-17, 23-14, 22-18)

 

Sopron, 1000 néző. V: Frányó, Balog, Horváth.

 

Sopron: FEGYVERNEKY 11/3, TURNER 19/3, DUBEI 12/3, CRVENDAKIC 15/3, HATÁR 12. Cs.: DRAMMEH 12/3, Krnjic 5, Weninger 2, George 3, CZUKOR 6, Böröndy D. 3, Bakó

 

BEAC: Lelik, PUSZTAI 14/3, SUPPÁN 10, GYÖRGY 6, BARNAI 15. Cs.: Király 2, PÁL 17/3, Szabó F. 2, László, Gocsman, Kocsis, Boros 6/3.

 

Az összecsapást megelőzően a soproni klub ünnepélyes évadnyitója keretében történetének 5636 pontjával messze legeredményesebb játékosát, a BEAC edzőjét, Balogh Juditot virágcsokorral és vastapssal köszöntötték.

 

6-0-lal indított a bajnok, de az első percek megilletődöttsége után magukra találtak a játékosok. Suppán Anna és Pusztai Petra vitték hátukon a csapatot, és kifejezetten kellemes meglepetés volt, hogy az első negyed végén mindössze három ponttal vezettek a hazaiak.

 

A második szakasz elején Petra duplájával még feljött a csapatra egy pontra, és bár Pál Szandi is beindult a gólgyártással, a Sopron magassági előnyét nem tudták ellensúlyozni. Így egy 15-4-es rohamot követően kerek 20 pontra nőtt a hazaiak előnye. Közben azért akadtak szívet melengető momentumok. György Timi hajtott végre már-már hőstettel felérő bravúrt Határ Bernadett dobásának blokkolásával.

 

Szünet után a Sopron megtartotta, sőt minimálisan növelte előnyét. Lelik Réka 15 perc játék után kipontozódott, Boros Dorka viszont a Novomatic Arénában megszerezte első pontjait a felnőtt NB I-ben. A hajrában újra szép pillanatoknak örülhettek a szurkolók, Dorka, Judie és Szandi jóvoltából ismét kiegyenlített játék következett.

 

Az esélyeknek megfelelően a Sopron magabiztos győzelmet aratott. Míg a bajnok olimpikonokat vetett be cserepadjáról, a BEAC újonc, kevés élvonalbeli tapasztalttal rendelkező játékosokat tudott harcba küldeni. A második negyed közepéig, valamint a záró szakaszban kifejezetten bíztató játékot nyújtottak a lányok. Ha sikerül ezt a teljesítményt minél hosszabb ideig “kitolni” és biztosan lesznek emlékezetes, szép pillanatok az évadban.

 

forrás: beac.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA