Helyére került a MAC energiaszintje

Nagy Krisztián mesterhármasa a második harmad végére eldöntötte a meccset.

FERENCVÁROS–MAC BUDAPEST 1–5 (0–1, 1–3, 0–1)
Pesterzsébet, 550 néző. V: Rencz, Kincses, Soós, Kis-Király

 

FERENCVÁROS: Sevela – Schwindt, Hietamäki – Jaborník, Erdélyi T. – Lengyel, Garbacz – Gerencsér, Németh Á. – Sumi, Shinkaruk, Tendler – Gágyor, Dubek (1), Kiss Á. 1 – Hardi R., Fliszár, Rafaj – Inglis, Egyed, Farkas L. Edző: Greg Lindqvist
MAC: Bálizs – Escobedo (1), Pozsgai – Ruikka, Mestyán – Kovács B., Vokla (1) – Lakatos – Könczei (2), Booras, Jubinville 2 – Keresztury (1), Nagy K. 3, Terbócs (1) – Kovács Cs., Nagy G., Bödök – Silló, Roczanov, Tóth R. – Schmál. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 10, ill. 8 perc

 

Nem kezdett rosszul a Ferencváros, az első harmadban végig egyenrangú ellenfélnek bizonyult. Kemény, gyors, jó hokit játszott mindkét csapat, a szép számmal megjelent hazai és vendégközönség tetszésére. A vezetőgól tulajdonképpen a semmiből jött, mindkét oldalon alakítottak ki nagy helyzeteket a csapatok, mígnem Sevelát saját csapattársa billentette ki egyensúlyából, így már nem érhetett vissza alapállásba, Nagy Krisztián lövése gyorsabban jött annál.

 

Szünet után nagyon nekidurálta magát az egyenlítésnek a Fradi, de gyorsan beleszaladtak a késbe. Kinyílt hátul a hazai csapat, és előbb Jubinville, majd Terbócs szaladt el a szélen. Előbbi egyedül oldotta meg a feladatot, utóbbi centerezett Nagy Krisztiánnak, és a 23 .percben már 0-3 volt az állás. Mindkét csapat igyekezett alkalmazkodni az eredményhez, lassult a játék, vagy legyünk pozitívak: megfontoltabbá vált. Az utolsó öt perc a Ferencvárosé volt, akár egy gólra is felzárkózhattak volna, de ez nem sikerült. Kiss Ákos szép felső sarkos lövése után a végig nagyon aktív Shinkaruk lőtt kiválóan, de Bálizs megnyerte a csatát. A másik oldalon viszont a nap hőse, Nagy Krisztián emelte át a Vokla lövése után még fekvő Sevelán a korongot.

 

Az izgalmas harmadik harmad így elmaradt, 1-4 után már nem maradt pontszerzésbe vetett hit a zöld-fehérek oldalán, így az utolsó játékrész erősen feledhető játékot hozott. Valamint egy újabb Jubinville-gólt, amivel ki is alakult a végeredmény.
Mivel a DVTK Jegesmedvék botlottak Debrecenben, így a MAC ezzel a három ponttal visszavette a vezetést a MOL Ligában.

 

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): - Nagyon nagy feladat egy olyan csapat ellen játszani, mint a MAC. Szépen játszottunk az elmúlt meccseken a Debrecen és a Miskolc ellen, viszont az elmúlt összecsapások alkalmával csak 4 gólt tudtunk lőni, ez nem elfogadható eredmény. 1-2 gól nem elég egy meccs megnyeréséhez. Több hiba is volt a játékunkban, az egyik cserét is elrontottuk, ebből gólt is kaptunk, túl finoman játszottunk megint.

 
Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): - Amit nem értettem Belgrádban – aminek sokszor a félrefordított változatát olvastam – az az, hogy az energiaszintünk miért volt alacsony. Talán az volt a legnagyobb kihívás mára, hogy ezen tudjunk változtatni. Úgy hiszem, ez teljes mértékben sikerült. Nagyon jól játszottunk végig, az első 30 perc szinte teljesen az a játék volt, amit elképzeltünk. Elégedett vagyok, megérdemelt győzelem volt.

 

forrás: jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA