Hazaigazolt a MAC HKB Újbuda magyar válogatott csatára

Szülővárosa csapatánál, az SC Csíkszeredánál folytatja pályafutását Sofron István, a magyar jégkorong-válogatott csatára.

Szerződtetéséről, amely a következő idényre szól, az erdélyi klub adott hírt hétfőn.

 

A 33 éves Sofron István családjával még gyerekkorában Magyarországra költözött, Székesfehérváron kezdett el hokizni. Az Alba Volán 2007-es EBEL-csatlakozást követően egészen 2013-ig játszott az osztrák ligás csapatban, majd a következő három szezonban a német Krefeld és az osztrák Klagenfurt játékosa volt.

 

Ezt követően kétszer is megfordult Fehérváron, a két idénye között szerepelt a tengerentúlon és az osztrák bázisú EBEL-ben, a Villachban, majd 2019-ben a budapesti MAC-hoz csatlakozott, ahol házi pontkirály lett a félbeszakadt Extraliga-szezonban.

 

A legutóbbi évben a MAC HKB Újbuda mezében 23 alapszakasz-mérkőzésen 19 gólt lőtt és 16 gólpasszt osztott ki az Erste Ligában, míg a playoffban öt meccsen háromszor talált be.

 

A magyar válogatottban eddig 183 mérkőzésen 157 pontot ért el.

 

- Fantasztikus érzés, már most libabőrös leszek, ha arra gondolok, hogy szülővárosomban léphetek majd pályára, annak a sportklubnak a mezében, ahol édesapám is szerepelt – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Sofron István. – Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó hangulat lesz bajnokesélyes csapatunk meccsein, Csíkszeredában az egész város egy emberként mozdul meg, ha jégkorongról van szó, nagyon izgatott vagyok. (MTI)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA