Hazai pályán javított az ASE

A MAFC nem adta könnyen magát, végül nyolc ponttal maradt alul. Az első negyedben összeszedett hat pontos hátrányt követően végig futottak az eredmény után.

Atomerőmű SE – MAFC 94-86 (22-16, 25-25, 20-19, 27-26)
ASE Sportcsarnok, 800 néző
V.: Kapitány G., Söjtöry T., Radnóti M. (Várhalmi Zs.)

 

ASE: KOVÁCS ÁK. 14, Medve 4, Samenas 14/9, FORTE 26, Watkins -. Csere: Hill 4, TIBY 21/3, Will 10/6, Bagó -, Sömenek 1, Gulyás -.

 

MAFC: Misek -, Lakits 11/3, Kovács Ád. 10, SIHOTA 27/6, POSCIC 23. Csere: Smith 13/6, Bordács 2, Molnár Ma. -, Pápai -, Fehér -.

 

Gyors kosarakkal indult a meccs, az első perc végén 4-2-re vezetett az ASE. Érzékeny veszteség érte a hazaiakat a második percben, Watkins a saját palánkja alatt rosszul ért földet, a jobb bokája sérült meg, úgy támogatták be az öltözőbe. Vérszemet kapott a vendég csapat, és Lakits, valamint Poscic révén a vezetést is átvette. Kovács Ákos vezetésével rendezte a sorokat a hazai gárda, és Tiby duplája után már 15-10-re ellépett az ötödik percben. A következő percekben inkább a küzdelem dominált, kevés pont esett, őrizte előnyét az ASE.

 

Forte révén nyolc pontra nőtt a hazai előny, de Sihota, Smith, és Kovács Ádám révén egyenlített a MAFC a 12. perc végén. 7-0-val válaszolt a Paks, de Sihota és Poscic találataival egy darabig tartotta a lépést a budapesti társaság. Újabb ASE-roham, és MAFC időkérés következett a 17. percben, Will duplájával 41-30-ra húztak el a piros-kékek. Ezután felváltva estek a kosarak, a végjátékban Poscic 2+1-ével ismét látótávolságon belülre került a MAFC.

 

Samenas-triplával és Tiby-duplával indult a harmadik negyed. Fél perccel később már a padra kellett ültetni a 19 pontot termelő paksi magas embert, mert begyűjtötte 4. hibáját. Smith, majd Lakits volt eredményes, de a nagy kedvvel játszó Forte és Samenas pontjaival újból ellépett a paksi csapat, Sömenek büntetője után 13 pontra nőtt a hazai előny. Nem tudta tartani előnyét az ASE, Sihota és Poscic pontjaival elkezdte faragni a hátrányát a MAFC, és Kovács Ádám ziccerével feljött 61-56-ra. Forte ellen nem tudtak mit kezdeni a palánk alatt, és a betöréseiből szerzett pontokkal megint megnyugtató előnyt szerzett a hazai társaság.

 

A változatosság kedvéért Forte volt kétszer egymás után eredményes, majd Will szórt be egy triplát, Kovács Ákos ziccere után pedig már 16-ra nőtt a hazai előny. Ezután felváltva estek a találatok, vendég oldalon Sihota, a paksiaknál Kovács Ákos volt ebben az időszakban a gólfelelős. A közönség nehezen viselte az új direktívák szerinti játékvezetői működést, sikeresen tördelték szét a játékot. Keményen küzdött a MAFC és fokozatosan csökkentette hátrányát, de Medve középtávolija után időt kért Garai Péter. Az utolsó percekben biztosan őrizte előnyét az ASE, és megérdemelten nyerte meg a találkozót.

 

Gediminas Petrauskas, az ASE vezetőedzője: - Gratulálok a MAFC-nak a helytállásért, jól küzdöttek. Védekezésben több hibát is elkövettünk, a támadásokkal viszont nem voltak problémák. Watkins sérülése, és Tíby faultproblémái megmutatták a többieknek, hogy mindig készen kell állni a játékra. Gratulálok a játékosoknak az első győzelemhez, a győzni akarással nem volt probléma.

 

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: - Az első negyedben összeszedett hat pont hátrány miatt végig futottunk az eredmény után. Kevesen vagyunk, Smith is sérült volt a héten, próbáltuk kímélni. Watkins sérülésével kaptunk egy sanszot, de nagyon jól helyettesítették. Gratulálok az ASE-nak a győzelemhez, megérdemelten nyertek.

 
forrás: bb1.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA