Hátrányba került az OSC-Újbuda a vízilabda OB I döntőjében

A Szolnok simán, 18-10-re nyert otthon az OSC ellen az E.ON férfi vízilabda OB I döntőjének szerdai első mérkőzésén, így megszerezte a vezetést az egyik fél második sikeréig tartó párharcában.

A két csapat nemrég az Eurokupa döntőjében is találkozott egymással, ott mindkét találkozón a hazai gárda nyert három góllal, a második számú európai trófeát pedig végül ötméteresek után emelhette magasba a Tisza-parti gárda.

 

A finálé első gólját Manhercz Krisztián szerezte ötméteresből, de a túloldalon az ugyancsak Európa-bajnok Angyal Dániel akcióból azonnal válaszolt. A Szolnok világklasszisainak pillanatai következtek, Filip Filipovic támadásban, Nagy Viktor a kapuban mutatott remek teljesítményt.

 

Az OSC ugyanakkor tartotta a lépést, a második negyed elejére egyenlített, sőt, akár a vezetést is megszerezhette volna, a címvédő Ferencváros elleni elődöntős párharcban remeklő Erdélyi Balázs azonban büntetőből fejbe lőtte válogatottbeli csapattársát. Angyal dupláját követően hárommal is elléphetett volna a Szolnok, de a fontos fór kimaradt, míg a túloldalon Várnai Kristóf egy másodperccel a nagyszünet előtt gyönyörű találattal minimalizálta a különbséget.

 

A harmadik negyed elején Salamon Ferenc révén egyenlített a fővárosi együttes, de Nagy Ádámnak köszönhetően újra a hazaiak mozdultak el a döntetlenről, majd a húszesztendős Konarik Ákos lepte meg Lévai Mártont, a vendégek kapusát.

 

A Szolnoknál a 18 éves Szeghalmi Zsombor is megvillant, és bár Erdélyi gyorsan válaszolt, a mérkőzés legjobbja, Angyal szinte azonnal visszaállította a háromgólos különbséget. A zárónegyed elején a megállíthatatlan Angyal ötödik góljával gyakorlatilag eldőlt az összecsapás, az OSC elfáradt, és nem tudta szorossá tenni a végjátékot.

 

A második összecsapást szombaton 16:30-tól rendezik a Nyéki Imre Uszodában, amely emiatt korábban, 14:30-kor zár majd. (MTI / sport.ujbuda.hu)

 

E.ON férfi vízilabda OB I, 1. mérkőzés:

 

Szolnoki Dózsa-OSC Újbuda 18-10 (4-3, 3-3, 4-2, 7-2)

 

Gólszerzők: Angyal 5, Konarik, Szeghalmi 3-3, Filipovic, Drasovic, Nagy Á. 2-2, Pijetlovic 1, ill. Manhercz, Hárai, Várnai, Dala 2-2, Erdélyi, Salamon 1-1

 

A két nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0 a Szolnok javára.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA