Hatgólos meccsen nyert a MAC a Fehérvár ellen

Hazai győzelem született a jégkorong Mol Liga alapszakaszának vasárnapi játéknapján a Tüskecsarnokban, de az eredmény ezúttal szorosabban alakult.

MAC BUDAPEST–FEHÉRVÁRI TITÁNOK 4–2 (2–0, 1–1, 1–1)

Tüskecsarnok, 410 néző. V: Halassy, Rencz, Váczi, Tichon (izraeli)

 

MAC: Bálizs – Lakatos (1), Kovács B. – Ruikka, Vokla (2 ) – Pozsgai 1, Mestyán (1) – Bödök – Silló, Booras, Kovács Cs. – Keresztury, Nagy K., Terbócs – Nagy G. 1 (2), Jubinville 2, Somogyi (2) – Schmál, Roczanov, Tóth R. Edző: Majoross Gergely

 

FEHÉRVÁR: Scola – Krogh (1), Sándor F. – Imre (1), Láday (1) – Reiter A., Szabó B. – Korbuly – Kocsis, Just (1), Pillók – Hamvai 1, Shupe, Mazzag – Varga B., Szász, Balogh B. – Sofron Á., Vizi, Kiss P. 1. Edző: Kóger István
Kiállítások: 2, ill. 8 perc

 

A szezon elején, amikor a MAC Budapest még szárnyalt, 6-0-s hazai siker született, és a meccs elején most is hasonlóban reménykedhettek a szurkolók, hiszen a 4. percben Jubinville, az 5.-ben Pozsgai talált be, előbbi kettős, utóbbi szimpla emberfórt használt ki. Csakhogy ezt követően nem folytatódott a gólzápor, legközelebb a második harmad közepén változott az állás, ismét Jubinville-nek köszönhetően. Nem sokáig maradt, így Hamvai szépített. Nagy Gergő révén a 48. percben lépett el ismét ellenfelétől a MAC, amire viszont Kiss Patrik reagált kisvártatva. Ezek után adta magát, hogy a végjátékban kapuslehozatallal és 6 az 5 elleni rohanással próbálkozzanak a Titánok, ám igyekezetük hábavalónak bizonyult.

 
Győzelmével a MAC ismét második, hiszen visszaelőzte a táblán az Újpestet. Hogy ez a pozíció mennyire lesz tartós, az hétfőn este dől el, amikor is csúcsrangadót rendeznek a Megyeri úton a DVTK Jegesmedvék részvételével. A Fehérvár maradt a 7. helyen a maga 32 pontjával, és még egyáltalán nem érezheti magát biztonságban.

 

MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
Kóger István: – Meg kell fejtenünk, miért alussza végig az első harmadot a csapat. Rendre alacsonyabb sebességi fokozaton játszunk, mint amire képesek vagyunk, ezért felhívtam a srácok figyelmét, hogy ez a mérkőzés az első tíz percben fog eldőlni. Ha feszesen tudtunk volna játszani ekkor, és nem kaptunk volna két gólt két emberhátrányos szituációból, sokkal szorosabb lett volna a találkozó.

 

forrás: jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA