Hat OSC-játékos kezdett Újévkor a vízilabda-válogattottnál

18 fős kerettel, január elsején kezdte meg a felkészülést a magyar férfi vízilabda-válogatott. A végcél Párizs és a 2024-es olimpia.

Tavaly szeptember tizedike, azaz a spliti Eb fináléja óta először találkoztak a férfi válogatott tagjai Varga Zsolt szövetségi kapitány vezetésével, egy hosszabb összetartás erejéig. Eredetileg a két ünnep között találkozott volnak a keret, de a szakember végül inkább január első hetére "szavazott".

 

A kapitány rövid eligazítást tartott, melynek során egyértelművé tette: az új év első napján elkezdődik az olimpiai felkészülés.

 

Az edzések mellett egy horvátok elleni kétkapuzás, közös gyakorlás is szerepelt volna a programban, az Európa-bajnoki címvédő rivális azonban lemondta a budapesti utazást. A magyar szövetség közlése szerint a horvátok keretében egyre több játékos betegedett meg, így végül lemondani kényszerültek az utazást, valamint a két közös edzést. Hozzátették, hogy a magyar együttes így sem marad ellenfél nélkül, a horvátok helyett a nemzetközi kupákban érdekelt hazai klubcsapatokkal (OSC, FTC, Vasas) vív majd gyakorlómeccseket.

 

Az újévi összetartás vasárnaptól január 6-ig, péntekig tart majd. Varga Zsolt 18 játékost hívott meg a hatnapos gyakorlásra, míg az edzőtábor második felében további négy, a korosztályos válogatottakban nyáron remeklő ifjú tehetség is bekapcsolódik majd a munkába. Az újbudai OSC-t összesen hat pólós képviseli a keretben. (MTI / waterpolo.hu / sport.ujbuda.hu)

 

Az összetartásra meghívott játékosok

 

Kapusok: Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC) – hétfőtől: Mizsei Márton (A-Hid Vasas Plaket)

 

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (OSC), Aranyi Máté (OSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Vasas), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (FTC Telekom), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (Olympiakosz Pireusz), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco).

 

Kereten kívül (január 4-6.): Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA