Háromból három: A MAFC megállíthatatlan a hazatérése óta

A Gabányi László Sportcsarnokba történt visszatérése óta lejátszott harmadik mérkőzését is megnyerte a MAFC a férfi kosárlabda NB I B-ben.

A Salgótarján sem tudta megállítani a remek formába lendült MAFC-ot, Hencsey Tamás csapata jó kezdés után, valamennyi negyedet megnyerve verte közel 30 ponttal ellenfelét.

 

Az edzőcserén átesett nógrádiak ellen talán az eddigi legjobb védekezését mutatta be az újbudai gárda az idényben, és néhány kisebb hullámvölgyet leszámítva simán húzta be újabb győzelmét. 

 

A kanadai Richmond (21 pont) és az elmúlt hetekben csapata igazi vezérének bizonyuló Tóth Péter (18) mellett ezúttal a 16 pontos Csapai is igencsak kitett magáért, két triplát is elsüllyesztve a tarjáni kosárban.

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Legfőképpen ahhoz, hogy ma végre sikerült egy olyan védekezést produkálnunk, ami azt gondolom, hogy helyenként szinte hibátlan volt. De megint voltak hullámvölgyeink, amikor több figyelmetlenség volt. Illetve fegyelmezetlenség is, olyan szempontból, hogy egy megfelelően kialakított előny után azt gondoltuk, hogy már lehet kicsit lazítani. A mérkőzés már korábban is eldőlhetett volna. Ettől függetlenül, azt hiszem, hogy ma a fiúk nagyon jól játszottak és odatették magukat, mind védekezésben, mind lepattanóban, és jól is dobtunk. Összességében megérdemeltük a győzelmet még ilyen arányban is. (bball1.hu)

 

MAFC – Salgótarjáni KSE 86-58 (20-8, 21-20, 20-12, 25-18)

 

MAFC: Richmond 21/9, Tóth P. 18, Csapai 16/6, Katona 8/6, Lakits 8, Harazin 4, Németh B. T. 3/3, Bordács 3, Misek 3, Bartha 2, Polgárdy -, Herló -.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA