Győztes rangadó után vezeti a MAC az Erste Ligát - videó

Dunaújvárosban szerezte meg ötödik győzelmét a MAC HKB Újbuda a jégkorong Erste Ligában. Nagy Krisztián mesterhármassal járult hozzá az 5-4-s sikerhez.

A MAC HKB Újbuda már a 25. másodpercben megszerezte a vezetést Nagy Krisztián villámgyors góljával, sőt, a negyedik percben Dóczi Zsombor emberelőnyös, kékvonalas bombagólja már 2-0-s előnyt jelentett a vendégcsapat számára.

 

Még mindig az első harmadban járt a meccs, amikor Terbócs István emberelőnyből megszerezte a MAC  harmadik találatát Orbán Brance passzából. Erre szinte azonnal tudott válaszolni Pinczés révén a hazai csapat, 1-3 volt az állás egy játékrészt követően.

 

A második harmad is gyors Nagy Krisztián-góllal indult, de innentől rákapcsoltak az Acélbikák és a harmad végére sikerült kiegyenlíteniük, Török, Dansereau és Mazurek voltak a gólszerzőik. (4-4)

 

A harmadik harmad nagy részében a Dunaújváros irányított, de a csattanó a MAC-é volt: másfél perccel a vége előtt Sofron gyönyörű szólója után a korong Nagy Krisztiánt találta meg, aki nem is hibázott, és ezzel mesterhármast szerzett. Ezután időt kértek a hazaiak és lehozták a kapusukat is, de a vendégek hálóőre, Bálizs Bence pedig hatalmas bravúrokat mutatott be, így maradt a nagy csatában kialakult, 5-4-s MAC-siker.

 

Kangyal Balázs csapata az ötödik győzelmét szerezte meg az idényben és vezeti az Erste Liga tabelláját. 

Férfi jégkorong Erste Liga. alapszakasz:

 

Dunaújvárosi Acélbikák - MAC HKB Újbuda 4-5 (1-3, 3-1, 0-1)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA