Gödörbe lépett a BEAC a fővárosi rangadón

Zsinórban két bajnoki győzelem után nagy különbségű vereséget szenvedett hazai pályán az ELTE-BEAC Újbuda a Ludovika-FCSM Csata elleni fővárosi rangadón, a női kosárlabda NB I-ben. 

A Diósgyőr és a PINKK Pécsi 424 elleni sikert követően a nemzetközi porondon is érdekelt Ludovika-FCSM Csata elleni budapesti ütközet várt a BEAC-ra a Gabányi László Sportcsarnokban. 

 

Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Csata, amely már az első negyed végén 12 ponttal előrébb járt (18-30), majd a nagyszünetre 20 pontra hízott (30-50) a különbség.

 

Balogh Judit csapata próbált felzárkózni a folytatásban, de nem működött jól a védekezése, miközben a vendégek távolról is igen jól dobtak. A hazaiaknál a két magasember, Barnai és Mérész próbálta tartani a lépést, de ezúttal ez kevésnek bizonyult.

 

A végére tetemes különbség alakult ki a pályán, a BEAC pedig a háromhetes válogatott szünetben rendezheti majd a sorait az NB I-es folytatás előtt.

 

Balogh Judit (BEAC): - Ha elmegyünk a boltba és veszünk húst, krumplit, zöldséget, az sem főződik meg magától, azért is erőfeszítést kell tennünk, hogy étel legyen belőle. Nagyjából ez történt velünk. Török Kati néni örökbecsű mondását idézve, aki hétközben csak firkálgat, az hétvégén sem tud szépen írni. Most szépírásból megbuktunk, de a gödrök azért vannak, hogy kimásszunk belőlük. Volt már gödör, amiből kimásztunk, ez egy újabb gödör, egy újabb feladat. Lehet, hogy az életben több a gödör, mint az egyenes út, de nagy gödörmászók vagyunk, úgyhogy ígérjük, hogy ebből is ki fogunk mászni. (beac.hu)

 

ELTE-BEAC Újbuda – Ludovika-FCSM Csata 61-86 (18-30, 12-20, 20-19, 11-17)

 

BEAC: Ivonava, Czank 10, Boros J 7/3, Mérész 18, Barnai 15

Cserék: Boros B, Koch 2, Orosz 3/3, Katona, Joseph 6/3.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA