Fővárosi és feljutási rangadót is nyert a MAFC

A Vasast 17, a Nyíregyházát 9 ponttal győzte le Hencsey Tamás csapata a férfi kosárlabda NB I B-ben, méghozzá három nap alatt. 

A Vasas ellen, a Sport11-ben 100 pontig meg sem állt a MAFC és a harmadik negyedet leszámítva kézben tartotta a mérkőzést. Az ezúttal is az amerikai légiósa, a 24 pontos Washington vezette újbudaiak lepattanózásban is magasan ellenfelük fölé nőttek (38-25).

 

Vasas Akadémia - MAFC 83-100 (13-26, 20-34, 32-20, 18-20)

 

 

Az ugyancsak a feljutásért harcoló és több volt élvonalbeli játékost felvonultató Nyíregyházával már a Gabányi László Sportcsarnokban csapott össze a MAFC és ragyogón kezdte az összecsapást, az első negyedet követően 28-12-re vezetett.

 

A "Kék Cápák" ugyan visszajöttek a meccsbe, a második és a harmadik negyedet is megnyerve, az utolsó játékrész megint a MAFC-é volt. Washington ezúttal 28 ponttal lett csapata legeredményesebb kosarasa. 

 

MAFC - Nyíregyháza Blue Sharks 82-73 (28-12, 13-22,14-21,27-18)

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Először is gratulálok a csapatomnak! Ezen a héten két meccsen kellett játszanunk. Azért ez nem egy egyszerű dolog, mind fejben, mind fizikálisan. Örülök neki, hogy a srácok ezt bírták. Azt hiszem, hogy igazán jó meccset játszottunk, mind nézői szempontból, mind szakmai szemmel is. NyÍlván sok hiba volt mindkét csapat részéről, de szerintem ez normális egy ilyen rangadón. A problémánk abból adódott, hogy zóna ellen voltak periódusok, amikor a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni,emiatt az utolsó pillanatig egy kiélezett mérkőzés lett belőle. Örülök a győzelemnek és külön annak, hogy a lepattanócsatát ismét megnyertük, mivel a Nyíregyháza egy nagyon fizikális csapat. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

 

(Forrás és fotók: hunbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA