Fordulatos volt az év első mérkőzése

Izgalmas, fordulatos és változatos mérkőzésen szerzett három pontot Majoross Gergely csapata január elsején a Tüskecsarnokban.

MAC BUDAPEST–DEBRECENI HK 5–4 (2–1, 2–2, 1–1)
Tüskecsarnok, 215 néző Vezette: Németh, Kincses, Muzsik, Váczi

 
MAC BUDAPEST: Arany – Kovács B., Escobedo – Vokla, Ruikka – Mestyán (1), Pozsgai (1) – Bödök, Jászai – Booras, Kovács Cs., Könczei – Keresztury 1 (1), NAGY K. 2, Silló – Jubinville 1, NAGY G. 1 (1), Somogyi – Schmál, Tóth R., Roczanov. Edző: Majoross Gergely

 
DEBRECEN: Gyenes – Varga, Pados – Smith, Szagyikov 1 – Hetényi P., Wéber – Saluga 1, Brown (1), Németh A. 1 – Piszkunov, Vaszjunyin (1), Koszurov (1) – Berta (1), Vincze P. 1, Molnár D. (1). Edző: Jason Morgan
Kiállítások: 4, ill. 14 perc + 10 perc fegyelmi (Gyenes)

 

Nagyon gyors vendéggóllal indult a mérkőzés, Piszkunov talált 61 másodperc után Arany Gergely kapujába. A hazaiak a sérült Bálizs Bencét és az eltiltott Terbócs Istvánt, a vendégek Hári Norbertet nélkülözték az év első meccsén. Emberelőnyben egyenlített Nagy Gergő, egy szerencsésen elé pattanó korongból, majd Jubinville lőtt klasszisgólt, a 13. percben fordított a MAC. Ingadozott a játék képe, hol az egyik, hol a másik csapat tudott többperces jó etapot produkálni, de a meccs feléig elég nagy MAC-fölény alakult ki. 2-1 után rengeteg lehetőségük lett volna további gólokat lőni.

 
A második harmad utolsó percei komoly izgalmakat tartogattak. A játék ritmusa egész jó volt, és ebbe bele-belehibáztak a felek, döntő szituációkban is. A Debrecen egyenlítése egy jelentős egyéni hibából történt, a korongszerzés utáni keresztpasszt Németh Attila vágta a kapuba. Meglepő fejlemény volt, hogy 2-2-re alakult az eredmény. A 37. percben a meccs legszebb góljával került előnybe a vendégcsapat. Külön öröm, hogy két saját nevelésű fiatal is benne volt az akcióban: Berta Ákos és Molnár Dávid készítette elő Vincze Péter találatát. Igazi csapatmunka volt. Nagy Krisztián a középkezdés utáni akcióból egyenlített. A palánkról az alapvonalon éppen csak visszapattanó korongot Nagy Krisztián mesterien lőtte a léc alá. A MAC 13-asa gyorsan duplázott. Egy nagy kapushiba után az üresen maradt kapuba vágta a korongot középtávolról, a palánk mellől. 4-3-as hazai vezetéssel kezdődhetett az utolsó harmad.
Kiegyenlített játék folyt az utolsó húsz percben. A MAC akcióban több volt az ötlet, de a Debrecen sem adta fel, korántsem. Az 53. perc aztán különösen eseménydúsra sikerült. Brown és Saluga nullára játszott egy figurát a támadó harmadban, amelynek végén a szlovák csatár a kiszolgáltatott Arany mellett, alatt a kapuba lőtt. 4-4. A MAC ismét gyorsan reagált a kialakult helyzetre. Létszámfölényes kontra végén Keresztury Erik tuszkolta be a korongot Gyenes Dávid kapujába. Az esetből verekedés alakult ki, amely miatt kettős előnybe került a MAC. A gólt videózás után adták meg. Jó helyzetből várta a MAC a végjátékot, hiszen 5-4-es vezetésénél négyperces előnybe került, ebből két percig duplába. Más kérdés, hogy borzasztóan játszotta végig ezt a hosszú fórt, egy-két távoli lövésen kívül komolyabb lehetőséget nem tudott a MAC kialakítani. A Debrecen komoly munkával kivédekezte a nehéz perceket, és maradt még hárompercnyi lehetősége az egyenlítésre. Jason Morgan több mint két perccel a vége előtt levitte a kapusát, és a DHK nagyon jól dolgozott 6 az 5 elleni játékban. Kétszer is közel jártak az ikszhez, de nem volt szerencséjük. Az utolsó másodpercben Könczei vasat lőtt, így ért véget ez a csata. Fontos három pontot szerzett Majoross Gergely csapata.


MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – A három ponton kívül nem sok mindennek tudok örülni, nagyon sok rossz dolgot csináltunk, szélsőségesen játszottunk. Az a sorunk „mentett meg” minket, amelyre mindig számítani lehet, de összességében nagyon messze voltunk ma az optimális formánktól.
Jason Morgan: – A második harmadban pillanatnyi kihagyások okozták, hogy mindig visszaengedtük az ellenfelet, nem sikerült végig koncentráltnak maradni. A harmadik harmadban egy kétperces kettős előnyt tudtunk kivédekezni, sajnálatos, hogy végül nem tudtunk profitálni abból a remek védekező munkából pontok formájában.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA