Folytatódott a Csíkszereda vesszőfutása

A csíki meccsen nem nagyon csiszolgathatták a csapatok az öt az öt elleni játékot. Bár harmadik harmadban mindkét csapat más arcát mutatta, mint az addig eltelt 40 percben.

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–MAC BUDAPEST 3–6 (0–3, 1–2, 2–1)
Csíkszereda, 1300 néző. V: Csomortáni, Máthé, Péter V., Rédai (mind romániai)

 

CSÍKSZEREDA: Ruczuj; Papp Sz. (1), János – Korenko, Campbell – Orbán Sz., Salló – Gecse, Rokaly; Péter R., Antal Zs. 1, Bíró T. (1) – Antal N., Lanceleve 1, Spafford (1) – Brancis, Molnár Zsombor 1 (1), Molnár Zoltán – Moldován (1), Egyed, Farkas T. (1). Edző: Tom McCarthy

 

MAC: Bálizs; Escobedo (2), Pozsgai (2) – Kovács B., Vokla – Ruikka 1, Mestyán – Lakatos; Day Chief, Nagy K., Jubinville – Keresztury (1), Roczanov 2, Terbócs (1) – Kovács Cs. 1 (1), Nagy G. 1 (2), Somogyi 1 – Tóth R., Bödök, Schmál – Silló. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 18, ill. 20 perc

 

Erre jószerével csak az első harmadban volt lehetőség, akkor még csupán három kétperces kiállítást osztottak ki a játékvezetők. Érdekes, hogy ezekből nem született gól, a vendégcsapat mind a három találatát teljes létszámban érte el, sorrendben a MOL Ligában először eredményes Ruikka, a csapatkapitány Kovács Csaba, valamint Roczanov Dezső révén.

 
A második felvonástól kezdve egymást érték a kisbüntetések, oly annyira, hogy a végén 19 darabnál állt meg a számláló. Ebben a mutatóban is a MAC kerekedett felül, 10:9-re győzött – vagy inkább veszített, megítélés kérdése.

 

Ami biztos, az az, hogy Majoross Gergely csapata szombat után vasárnap is nyert, hiszen a háromgólos kezdeti fórból a csata közepére ötgólos lett, és a csíkiak innen már hiába próbáltak visszakapaszkodni. 3-5-ig még eljutottak – Nagy Gergő, ismét Roczanov, Molnár Zsombor, Lanceleve, Antal Zsombor iratkoztak fel a táblára –, de tovább nem, Somogyi Balázs az 57. percben megadta a kegyelemdöfést.

A MAC hátránya a 2. helyen ismét csupán 1 pont a DVTK-val szemben, a Sportklub értelemszerűen maradt az utolsó előtti pozícióban.

 

MESTERMÉRLEG
Tom McCarthy: – Mintha csak nézők lennénk... Nem korcsolyáztunk eleget, nem álltunk bele a párharcokba, sőt, egytől egyig elveszítettük. Nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. A harmadik harmadra sikerült összekapnunk magunkat és azt az arcunkat mutattuk, amelyre szükség lett volna az elejétől fogva. Remélem, a következő meccsünkön már úgy kezdünk, ahogy most befejeztük.

 

Majoross Gergely: – Nagy bajunk volt mostanság a gólszerzés, de talán átszakadt a gát a legutóbbi két mérkőzésen. Higgadtabbak és kreatívabbak voltunk a támadóharmadban, aminek nagyon örülök. Viszont amire eddig büszkék voltunk, az emberhátrányos játékunk, az ha nem is mondott csődöt, de nem volt jó.

 

forrás: jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA