Férfi vízilabda: Bajnok a Ferencváros, ezüstérmes az OSC

A férfi vízilabda OB I döntőjének harmadik mérkőzése 8-8-as rendes játékidő után büntetőkkel dőlt el a Komjádi Uszodában. A Ferencváros győzött ötméteresekkel az A-Híd OSC-Újbuda ellen, így megvédte címét a bajnokságban. 

1-1 után sokáig vezetett (háromszor két góllal is) az A-Híd OSC-Újbuda a szerda esti mérkőzésen, csak 6-6-nál, a harmadik negyedben tudta utolérni Vad Lajos csapatát a finálé első két meccsét megnyerő és címvédő Ferencváros.

 

A zöld-fehérek Varga Dénes vezérletével vették át a vezetést, 7-6-ra és 8-7-re is mentek a házigazdák, de Hárai pazar centergóljával végül döntetlen lett a rendes játékidő vége (8-8), jöhettek az ötméteresek. 

 

A büntetőket pedig a Fradi lőtte jobban, egy kísérletét sem hibázta el, 4-1 lett a különpárbaj vége.

 

A döntőé pedig összességében 3-0, az A-Híd OSC-Újbuda így ezüstérmet szerzett a férfi vízilabda-bajnokságban, a Ferencváros pedig 23. alkalommal végzett az élen. 

 

Férfi vízilabda OB I, döntő, 3. mérkőzés:

 

FTC-Telekom - A-Híd OSC-Újbuda 8-8 (1-2, 3-3, 2-1, 2-2) - ötméteresekkel: 4-1

 

FTC: Vogel - Vámos 3, Mezei, Jaksics, Younger, Varga D. 4, S. Mitrovics 1. Csere: Sedlmayer, Kállay, Pohl, Német, Jansik Sz., Gór-Nagy

 

OSC: B. Mitrovics - Brguljan 2, Manhercz 2, Randjelovics, Kovács G. 1,Ukropina 1, Hárai 2. Csere: Salamon, Seman, Tóth M., Erdélyi, Bundschuh, Burián

 

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0 az FTC javára

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA