Fehérvár-MAC: Jön a Magyar Kupa-döntő!

A Fehérvár AV19 kedden 20 órakor a MAC-Újbuda együttesét fogadja a Magyar Kupa döntőjében.

A keddi összecsapáson, a fehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban a 2018 szeptemberi Szuperkupa párharca ismétlődik meg. Akkor a MAC - meglepve a magyar jégkorong zászlóshajójának számító fehérváriakat - 3-2-re győzött és elhódította a trófeát a Tüskecsarnokban.

 

Ezúttal Székesfehérváron találkoznak a csapatok, hogy eldöntsék ki nyeri a 2018-19-es szezon Magyar Kupa-kiírását. A fehérváriak 2007 óta az osztrák ligában, az EBEL-ben szerepelnek, és azóta csak elvétve mérkőztek meg magyar csapatokkal, míg a tavalyi magyar bajnok MAC-Újbuda ebben az idényben a szlovák élvonalban űzi a korongot.

 

A MAC 2017-ben (története során először) nyerte meg a Magyar Kupát, míg a tízszeres győztes Fehérvár 2016 után hódítaná el ismét az egyik legrangosabb hazai trófeát.  

 

A MAC az elődöntők során a Ferencvárost búcsúztatta, 5-1-es sikerrel átlépve a zöld-fehéreken, a házigazda pedig a Diósgyőrt ejtette ki egy jóval szorosabb, büntetőkkel eldőlt csata során. 

 

Majoross Gergely, a MAC vezetőedzője a finálé előtt nyilatkozott a várakozásairól:

 

- Ebben az elképesztő rohanásban amiben vagyunk, most jön egy több szempontból is kicsit más, kicsit különlegesebb mérkőzés. Ez a Magyar Kupa döntője és nagyon büszkék vagyunk, hogy mi vagyunk az egyik csapat amely ide tudott jutni.

 

Azt gondolom, hogy egészen elképesztő, számomra még mindig nehezen felfogható, hogy fennállásunk negyedik évében egy MOL Liga, egy Erste Liga és egy Magyar Liga kupadöntő után most egy hatodik döntőre kerül sor, amire azt hiszem egyikünk sem mert gondolni akkor amikor belevágtunk ebbe az egészbe.

 

Egyúttal azt is gondolom, ez egy jó alkalom arra, hogy mindenki aki ebben részt vett, egy kicsit visszatekintsen erre az egész útra és legyen büszke arra aminek részese lehetett, stábtag, egykori vagy aktív játékos, szurkoló, szakmai stábtag, bárki, aki ebben bárhogyan részt vett. Egy kicsit ünnepi hangulatban és felszabadultan szeretnénk neki vágni ennek a döntőnek. A dolog másik pikantériája az, hogy most már nagyjából tíz éve a Volán magasabb szinten versenyez és idén van az első év, amikor már nem ők az egyetlen magyar csapat valamelyik magasabb szintű bajnokságban, hanem a DVTK és mi is külföldön versenyzünk. Nyilván ennek a két csapatnak is kelleni fog idő ahhoz, hogy egyre jobb tudjon lenni a bajnokságban ahol játszik, de mindenképp érdekes az, hogy olyan csapatok találkoznak akik nem egy ligában versenyeznek és mégis van köztük valamiféle rivalizálás és közös múlt. Ebből a szemszögből nézve is érdekes lesz ez a mérkőzés. A hangulatra biztosan nem lehet majd panasz és bízom abban, hogy a játék színvonalára sem lesz. Bízom abban, hogy egy mindenki számára emlékezetes mérkőzést fog játszani a két csapat (facebook.com/MACBudapestfelnott)

 

Férfi jégkorong, Magyar Kupa-döntő:

 

Fehérvár AV19 - MAC-Újbuda

 

2019.01.22., 20:00 - Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

 

Jegyek és Facebook-esemény itt - kattints!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA