Eurokupa: Hibátlanul, csoportelsőként jutott tovább az OSC

Mindhárom ellenfelét lehengerlő játékkal verte Rijekában az A-Híd OSC-Újbuda, a házigazda úszta meg egyedül tízgólos verés alatt.

A Partizan Belgrád (17-7) után a német Duisburgot és a házigazda Primorje Rijekát is imponáló magabiztosságal győzte le az A-Híd OSC-Újbuda Horvátországban, a férfi vízilabda Eurokupa A-csoportjában.

 

A némeket még a szerbeknél is nagyobb különbséggel verte Vad Lajos csapata, 21-4 lett a vége (Kovács Gergő, Erdélyi és Burián is 4-4 góllal zárt, míg az újdonsült csapatkapitány, Hárai Balázs 3 találatot jegyzett). 

 

Ezután következett a házigazda Rijeka elleni "csoportdöntő", amely a korábbiaknál szorosabban alakult, hiszen a horvátok még 6-5-re vezettek a nagyszünetben. A térfélcsere után azonban beindult az OSC-henger: zsinórban hét gólt vágott az újbudai csapat, majd a zárónegyedben kiváló védekezéssel tovább növelte előnyét az OSC és végül 15-7-re győzött. Brguljan (4 gól), Manhercz (3), Erdélyi és Burián (2-2) voltak a legeredményesebb játékosok.

 

Az A-Híd OSC-Újbuda így hibátlan mérleggel zárt Horvátországban, megelőzve a második helyen végzett Rijekát.

 

A hétfői sorsoláson aztán az is kiderült, hogy Vad Lajos csapata a második csoportkörben a szícíliai Siracusában merül a vízbe, ahol a Barcelonával, a horvát Splittel és a házigazda CC Ortigia Siracusával küzd majd meg a továbbjutásért december 12. és 14. között.

 

Férfi vízilabda, Eurokupa-selejtezők, A-csoport:

 

A-Híd OSC-Újbuda – ASC Duisburg 21-4 (5-0, 8-1, 4-2, 4-1)

Az OSC gólszerzői: Kovács Gergő, Erdélyi, Burián 4-4, Hárai 3, Manhercz K. 2, Salamon, Seman, Tóth M., Bundschuh 1-1

 

Primorje Rijeka – A-Híd OSC-Újbuda 7-15 (3-0, 3-5, 1-7, 0-3)

Az OSC gólszerzői: Brguljan 4, Manhercz 3, Erdélyi 2, Burián 2, Randelovics, Salamon, Bundschuh, Hárai

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA