Eurokupa: Három góllal kapott ki az OSC-Újbuda a magyar házidöntő első meccsén

A Szolnoki Dózsa három góllal, 14-11-re nyert hazai medencében az OSC-Újbuda ellen a férfi vízilabda Eurokupa magyar házidöntőjének szombati első felvonásán. Visszavágó május 8-án, a Nyéki Imre Uszodában.

Az első negyedben a vendég OSC-Újbuda használta ki jobban a helyzeteit, a szolnokiak gyakran elkapkodták a lehetőségeiket, így a vendégek egy góllal vezettek. A gólgazdag második szakaszban a fővárosiak többször is elhúzhattak volna három találattal, de vagy Nagy Viktor védett emberhátrányban, vagy hiba csúszott a befejezésbe. Ezt kihasználva a Szolnok nemcsak hogy felzárkózott, hanem bő egy perccel a nagyszünet előtt kiegyenlített.

 

A Szolnok védekezése összeállt a folytatásra, így kétgólos előnyt dolgozott ki az utolsó nyolc perc előtt. A záró játékrészben Erdélyi Balázs törte meg a vendégek közel egy negyeden át tartó góltalanságát, Salamon Ferenc pedig minimálisra csökkentette a különbséget.

 

Az utolsó két percre a Szolnok Filip Filipovic negyedik találatával újra kétgólos előnybe került, majd a szerbek olimpiai, világ- és Európa-bajnoka ötödször is "beköszönt", növelve ezzel csapata előnyét a május 8-án sorra kerülő visszavágóra.

 

Varga Dániel, az OSC szakvezetője így értékelte a Szolnokon látottakat:

 

- Végig szoros volt, végig kemény volt, volt plusz kettő, mínusz három. Sajnos a meccs lefújásánál mínusz három lett. Nagyon hektikus volt, de nem rossz értelemben. Nagyon nagy küzdelem volt. Volt, amikor a Szolnok jött zavarba, és mi kerekedtünk felül, volt, amikor meg fordítva. Olyan sok minden történt a meccsen, hogy én is csak kapkodtam a fejemet. De azt gondolom, hogy a játékosaim tényleg mindent kiadtak magukból. Egy kicsit elfogytunk ott a közepén, amikor feljött a Szolnok, viszont volt hitünk, volt akaratunk visszajönni a meccsbe, ami sikerült is. Másfél-két perccel a vége előtttől kezdve folyamatosan benne volt a levegőben a mínusz egy, de a mínusz három is. Nem mindegy persze, nem lehet tudni, hogy mire elég ez, vagy hogy mennyire lesz nehéz ettől a visszavágó.

 

Én azt gondolom, hogy a játékosaim megélték ezt a meccset, tényleg mindent beleadtak, de tanulni kell a végjátékból. Fejlődnünk kell, hogy ne csak a szív, hanem az ész is a helyén legyen.

 

De talán túlzott kritika lenne a részemről, azt mondanám, hogy ez nem fér bele. Nem fér bele, ha jobb meccset akarunk játszani, jobbat akartunk, de most ez ennyire volt elég. Olyan értelemben nincs hiányérzetem, hogy mindenki beleadott mindent. (sport.ujbuda.hu / MTI)

 

Férfi vízilabda Eurokupa-döntő, 1 mérkőzés:

 

Szolnoki Dózsa - OSC-Újbuda 14-11 (2-3, 5-4, 3-1, 4-3)

 

Gólszerzők: Filipovic 5, Drasovic, Szeghalmi 2-2, Schmölcz, Nagy Á., Jansik D., Pijetlovic, Konarik 1-1, illetve Manhercz 3, Erdélyi, Burián, Csacsovszky 2-2, Hárai, Salamon 1-1

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA