Érvényesült a DVTK magassági fölénye

A BEAC próbálta tartani a lépést, de már a félidőre eldőlt, hogy ez maximum a tisztes helytállásra lesz csak elegendő.

NB I A-CSOPORT

BEAC ÚJBUDA – ALUINVENT DVTK MISKOLC 61-91 (13–28, 12–20, 22–20, 14–23)

 

BEAC: Lelik 14/12, Király L., Suppán 6, SZABÓ F. 12, László 3.

Csere: Pusztai P. 11/3, Gocsman 3/3, Kocsis F. 7, Pál, Boros D. 5, Hizsnyik, Karagits.

Edző: Balogh Judit

 

DIÓSGYŐR: HORVÁTH B. 11/3, Czank 7, Szécsi 5/3, JOVANOVICS 31, TOMLINSON 26/6.

Csere: Gorjanácz, Robertson-Warren 5, Bach, Győri, Adamecz 6/6, Kalocsai.

Edző: Maikel López

 

Mindkét csapatból kulcsjátékos hiányzott. A BEAC-os Judit játékára a Cegléd elleni mérkőzésen szerzett térdsérülése miatt nem számíthattak csapattársai. A vendégoldalon Rasheed Rita két technikait kapott a legutóbbi Szekszárd elleni hazai találkozón, emiatt eltiltását töltötte.

 

Judie hiányát a belső posztokon erősen érezte a csapat az első pillanatoktól fogva, és nem tudták ellensúlyozni a diósgyőriek magassági fölényét. Tina Jovanovics és Louella Tomlinson szorgalmasan termelte a pontokat, a nagyszünetig együtt harminchét egységig jutottak.

 

A BEAC próbálta tartani a lépést, elsősorban a külső posztokon hozott pontokkal, de az már a félidőre eldőlt, hogy ez maximum a tisztes helytállásra lesz csak elegendő.

 

A harmadik negyedben bátrabban kosaraztak, Rékának két triplája is a gyűrűben landolt, így a harmadik tízpercet sikerült megnyerni. Azonban így sem kerülhették el a nagyobb arányú vereséget, ami nagyban köszönhető az elvesztett lepattanócsatáknak, hiszen a vendégek több, mint kétszer annyi lecsorgó labdát csíptek el, mint a BEAC-os lányok.

 

MESTERMÉRLEG

Balogh Judit: – Pedig délelőtt még a nap is kisütött!

Maikel López: – Megpróbáltunk arra törekedni, hogy mindenki hozzátegyen a sikerhez. A megszokott formánkban, egy ritmusban játszottuk végig az egész meccset, ami ma sikeresnek bizonyult.

forrás: beac.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA