Először nyertek Dunaújvárosi Acélbikák a MAC ellen

Nagyon jó mérkőzésen, heroikus küzdelemben tartott meg egyet, a négygólos vezetéséből, a meccset gyengén kezdő, de aztán fantasztikusan jégkorongozó a Dunaújvárosi Acélbikák.

DAB–MAC BUDAPEST 6–5 (1–2, 4–0, 1–3)
Dunaújváros, 1000 néző. V: Wolf, Mayer, Berger, Pálkövi

 
DAB: Duschek; OZOLS 1 (1), Hruby (1) – Ölander, Pfeil – Lencsés, Ladigin – Lévai, Tanka; DANSEREAU 1 (1), CSETER 1, Azari (1) – BECZE T. 1 (1), Borbás (2), Kaszkov 1 – Németh P., Szepessy B., Léránt – Mátyásy (1), Odnoga, Nagy M. 1. Edző: Lee Gilbert

 
MAC: Bálizs; ESCOBEDO 1, Pozsgai – KOVÁCS B. Z. 1, Vokla – Ruikka, Mestyán 1 – Lakatos; Booras, Bödök, Jubinville (1) – Nagy K., Keresztury (1), Terbócs – Silló (1), Nagy G. (1), KOVÁCS CS. 2 (1) – Roczanov, Tóth R., Schmál. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 12 perc+10 perc fegyelmi (Dansereau), ill. 12 perc

 

A DAB-ban felépült Kaszkov, a MAC-ból nem csak Day Chief, de Somogyi is sérülés miatt hiányzott, viszont bemutatkozott az újonnan igazolt Booras. A mérkőzés első harmadát a MAC uralta szinte teljes mértékben, ennek ellenére csak egygólos előnyt sikerült kidolgoznia a szünetig. Előbb Kovács Csaba lőtte át Duschek Dávidot közelről, emberelőnyben, majd a kaput megkerülő Kaszkov vette észre a csarnokból egyedüliként, hogy Bálizs Bence és a vas között mutatkozik egykorongnyi rés, a vajkezű orosz meg is találta. A harmad végén sokadszor zilálta szét a DAB védelmét a fővárosi csapat, ezt Mestyán már meg is büntette, erősen és jól találta el a korongot. 1-2-ről folytatódott az igen tempós meccs a szünet után.

 

A szépszámú közönség álmaiban sem gondolt arra, hogy a ránézésre gyorsabb MAC szinte atomjaira esik szét a második harmadra. 55 másodperc után egyenlített is a hazai csapat. Dansereau iramodott el egy védő harmadban szerzett pakkal, végigvitte minden védő mellett, a végén parádésan tálalt Cseter elé, akinek már csak az üres kapuba kellett vágnia a korongot. Megzavarodott a fehér mezes vendégcsapat, egyre több helyzetet és kontrát láthattunk a hazaiaktól, és a 26. percben Becze Tihamér is egyedül mehetett Bálizsra. A válogatott kapus majdnem hárított, de végül becsorgott a korong a kapuba. 3-2 után nagy erőket mozgósított a Majoross-legénység a gyors egyenlítés érdekében, de ez nem sikerült. Ráadásul minden MAC-támadásban benne volt a DAB-kontra lehetősége. A MAC ki nem kényszerített kiállításokkal nehezítette a saját helyzetét. Olyannyira, hogy Ozols fórból bombázott a kapuba, ezzel lett 4-2 az állás. A kétméteres Hruby Gellért nagyon aktívan dolgozott centerben előnyben. Ezúttal is biztosította társa számára a teljes kapustakarást. A meccsen a legszebb miskolci időszakát idéző Dansereau növelte a MAC gondjait a 40. percben. Egy újabb előnyt vert be parádésan a hosszú felsőbe. A vendégek természetesen nem adták fel a meccset, igyekeztek támadni, de ellenfelük nagyon összeszedetten hokizott. A MOL Ligában ritkán látható színvonalú és tempójú harmad volt ez, sok-sok látványossággal és csúcshokira emlékeztető momentummal.

 

A MAC nagy elánnal kezdte a záró húsz percet, de a másik oldalon született újabb találat. Mátyásy Bence cselezte be magát, lövése lejött, de Nagy Márk ügyesen lőtte el az újabb lövésre még nem teljesen felkészült Bálizs mellett. Ahogy várni lehetett, nem volt vége a meccsnek a 46. percben, még négygólos DAB-előnynél sem. Amilyen parádés volt a második harmad, annyira izgalmas és szórakoztató a harmadik. A MAC nagy erőket mozgatott a folytatásban is. Két gyors emberelőnyös góllal vissza is jött 6-4-re, és még idő is volt. Escobedo és Kovács Csaba talált be. Ebben a periódusban a DAB nehezítette a saját dolgát kiállításokkal. Az 55. percben egy pillanatra elhallgatott a csarnok, Kovács Bronson lőtt a kékről Duschek kapujába egy alaposan megjáratott korongot. 6-5 után hihetetlen izgalmak következtek. A MAC mindent megtett az egyenlítésért, amire volt is számos alkalma, nem csak az újabb kiállítás alatt. Az utolsó percet kapus nélkül nyomták végig, az újvárosiak erejük végét járták, jobb híján tilosra vágták ki a korongokat. A taktikájukat siker koronázta, otthon tartották az összes pontot, 6-5-re megnyerték a szezon eddigi minden bizonnyal legjobb meccsét.

 

Ez volt az a csata, amely után mindkét csapatot három pont illetné meg, de az biztos, hogy az élet igazságos, a meccs nagyobb részében a DAB akarta jobban ezt a győzelmet, és rengeteget dolgozott érte. Az aréna felrobbant a lefújáskor, percekig éltették a sikerre évek óta kiéhezett dunaújvárosiak a csapatukat. Merthogy újra van sokra hivatott csapatuk, ez most már nem lehet kérdés.


MESTERMÉRLEG
Gilbert Lee: – A csapat a szívét tette a jégre. Nem kezdtünk jól, de utána azt nyújtottuk, amit elvárunk magunktól. Az öt az öt elleni játékunk végig jónak bizonyult, de az emberhátrányos védekezésen akad még javítanivalónk.
Majoross Gergely: – A második harmadban rendkívül fegyelmezetlenek voltunk, taktikailag óriási hibákat követtünk el. Sok helyzetet hagytunk ellenfelünknek, rosszkor, rossz helyen adtuk el a korongokat. Mindig abban reménykedtünk, hogy lesz valaki, aki átsegít a holtponton, de nem volt. Azt kaptuk, amit megérdemeltünk.

 

forrás: jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA