Először lett NB I-es az ELTE-BEAC Futsal

A jórészt egyetemi hallgatókból és öregdiákokból álló ELTE-BEAC Futsal összesítésben 10-5-re győzte le a Kistarcsa csapatát, ezzel története legnagyobb eredményét elérve feljutott az NB I-be.

Az NB I-ben szereplő Kistarcsa több mint öt hónapja nem nyert mérkőzést, a tabella végén számukra nem igazán volt tétje a rájátszásnak, az ELTE-BEAC elleni első osztályozó mérkőzésen több kulcsemberük is hiányzott.

  

A másodosztályban második helyen végző egyetemisták viszont remek formában voltak, és 8-1-re meg is nyerték az osztályozó június 10-i, első mérkőzését - írja a beac.hu.

  

A Gyáli Sportcsarnokban, mintegy 150 néző előtt megrendezett visszavágón a kistarcsaiak mindent egy lapra feltéve léptek pályára és 4-0-s előnyre tettek szert. fiai viszont keményen védekeztek, Az idő előrehaladtával viszont fáradni kezdett a Kistarcsa és több hiba is csúszott a játékukba, amelyet az egyetemisták könyörtelenül ki is használtak. Kontrából előbb Tóth, majd Horváth is kapuba talált, ezzel beállítva a 4-2-es végeredményt.

  

Összesítésben 10-5-re nyert az ELTE-BEAC, ezzel a futsalcsapat történetében először az élvonalba jutott.

  

Árendás Tamás, a BEAC Futsal Szakosztályának vezetője így értékelte az eredményt:

 

- 2008 óta vagyok az ELTE-BEAC futsal családjának tagja, de nem emlékszem rá, hogy valaha izgultam-e annyira futsal mérkőzésen, mint hétfőn a lelátón. Végül sikerült. A dolgát lelkiismeretesen végző baráti társaságból NB I-es csapattá váltunk. Gratulálok a srácoknak és a vezetőedzőnek, András kollégámnak, ezt már senki nem veszi el tőlük. Meglátjuk, hogy mit hoz a következő év, ahogy eddig, úgy a jövőben is igyekszünk felelőséggel dönteni és megtalálni a helyünket az egyetemi sport és az élsport útvesztőkkel teli világában.

 

Az NB I-be feljutott csapat névsora:

 

Kovács Gergely (ELTE), Szini László (ELTE), Spáth Henrik Márton (Óbudai Egyetem), Béni Zoltán (ELTE), Tóth Dávid, Boros Roland (ELTE), Daradics Attila (Testnevelési Egyetem), Tarjáni Péter Máté (Testnevelési Egyetem), Horváth Barnabás (Budapesti Corvinus Egyetem), Dauner Kristóf (Testnevelési Egyetem), Kinics Bálint, Hoffer Csaba, Szekér Zoltán Ákos (ELTE), Várkonyi Barnabás (ELTE), Kupás Vendel Péter (ELTE), Dunai András (ELTE), Appl Kristóf (Óbudai Egyetem), Szamosi Péter Endre (Budapesti Metropolitan Egyetem), Sajben Marcell (ELTE), Szokoli Milán Zoltán, Lovas Tamás

 

Stábtagok: Dunai András - vezetőedző, Árendás Tamás - szakosztályvezető

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA