Először kapott ki 60 perc alatt a MAC

A szezont nyolc győzelemmel kezdő MAC zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, ebből kétszer a Brassó győzte le.

CORONA BRASOV–MAC BUDAPEST 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)
Brassó, 710 néző. V: Csomortáni, Máthé, Rédai, Péter V. (romániaiak)

 
BRASSÓ: Tőke – Filíp, Nagy I. – Imecs, Nagy Cs. (1) – Mátyás, Balázs Zs. – Klempa (1), McDonald 1 (1), Gliga – Mihály Á., Tranca, Molnár Zsolt – Bíró G., Zsók, Péter Zs. 1 – Fodor Cs., Petres. Edző: Martin Lacroix

 
MAC: Bálizs – Kovács B. Z., Vokla – Ruikka, Mestyán – Pozsgai, Escobedo (1) – Lakatos, Schmál – Keresztury, Terbócs, Tóth R. – Day Chief 1, Nagy G., Jubinville (1) – Kovács Cs., Somogyi, Silló – Roczanov, Bödök. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 6 perc + végleges fegyelmi (Bíró G.), ill. 10 perc + végleges fegyelmi (Kovács B. Z.)

 

A múlt heti hazai vereség után gyorsan visszavágási lehetőséget kapott Majoross Gergely csapata, ezúttal Brassóban találkoztak a felek. A Tüskecsarnokban játszott meccsel ellentétben ezúttal jégre léphetett a MAC előző szezonbeli pontgyárosa, Ian McDonald is. Aki ha már ott volt, gyorsan be is köszönt Bálizs Bencének. A 8. percben vezetett a Brassó. A MAC az első harmadban egyenlíteni tudott, a McDonald helyére igazolt Day Chief is eredményesnek bizonyult. A budapestiek azonban a 16. perc után többet nem tudták megzörgetni a Patrik Polc honosításáig megingathatatlanul első számú brassói kapus, Tőke Zoltán hálóját.

 

A hazai sárga-kékek sem dúskáltak a lőtt gólokban, de azért eggyel többet lőttek, Péter Zsolt a 35. percben győztes találatot ért el. A MAC nem tudott egyenlíteni a hátralévő 25 percben. A meccs végén egy Bíró Gergő–Kovács Bronson párbaj színesítette az eseménysort, mindketten mehettek zuhanyozni utána.

 

A legutóbbi ötből négy meccsét megnyerő Brassó győzelmével megelőzte a MAC-ot, igaz, néggyel több mérkőzést játszott. A MAC először maradt pont nélkül a szezonban, ez volt az első rendes játékidőben elszenvedett veresége. A legutóbbi három meccs kilenc pontjából azonban csak kettőt tudtak realizálni Nagy Gergőék, ami elsősorban az azt megelőző sokgólos győzelmeket követően meglepő fordulat.

 

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): - Nagyon jó meccs volt. Olyan, mint ha már a playoffban játszottunk volna egymással. A MAC nagyon jó csapat, nagyon szervezett és nagyszerűen felkészített. Két hét alatt kétszer győztünk ellenük. Mindkét csapat nyerhetett volna, de mi jobban tudtuk a játékot irányítani a jégen, ez döntött. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Éppen hogy csak megérkeztünk a túránkról, és ennek ellenére sikerült jó formát mutatnunk és győznünk. Tőke egészen kivételes teljesítményt nyújtott a kapuban, de rajta kívül a védelem és végső soron az egész csapat rászolgált az elismerésre.

 

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): - Nagyon színvonalas mérkőzés volt, messze a liga átlagszintje feletti. Nagyon sokat és keményen dolgoztunk, de egyszerűen nem találtuk meg az utat a hálóig, és ez nagy csalódás mindannyiunknak. Nagyon nehéz dolgunk volt a támadásépítésekkel, és erre nem számítottunk azzal a kerettel, ami a rendelkezésünkre áll. A Brassó védelme nagyon jó volt, nagyon megnehezítette a dolgunkat. Biztos vagyok abban, hogy ha a továbbiakban is ugyanígy játszanak, akkor minden csapatnak borzasztó nehéz lesz itt győznie, és a legvégén a liga legjobb csapatai között végeznek majd.

 

forrás: jegkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA