Eldőlt: Varga Dániel marad az OSC-Újbuda vezetőedzője

A következő idényben a korábbi olimpiai bajnok játékos irányítja a Genesys OSC-Újbuda csapatát a hazai sorozatokban és a nemzetközi porondon is.

Bár a szezon kellős közepén vagyunk most, és nagyon komoly idei céljaink is vannak, de építjük a jövőt is az OSC-ben, a játékosokkal is elkezdtük már beszélni, sőt, elég jól állunk. Közben gyűltek azok a kérdések, hogy "de ki lesz az edző?" A vezetőséggel leültünk, megbeszéltük, hogy kinek mi az elképzelése és elég hamar közös szakmai álláspontot sikerült kialakítani. Ehhez az összes többi technikai feltétel is adott volt, így hát örömmel mondtam igent még egy évre az OSC-nek

- jelentette be egy Facebook-videóban Varga Dániel, aki tehát a következő évadban is az OSC vezetőedzője lesz majd.

 

A tréner a mostani idény történéseiről és játékoskeret lehetséges átalakulásáról is beszélt.

 

- Nagyon izgalmas időszak ez ilyenkor január-február-március környékén, hogy ki hol fog játszani a következő szezonban, bizonyos értelemben egy szükséges rossz is. Ez régebben nem így volt, akkor a szezon végén kezdtek el játékosokkal beszélni a klubok, de változik a világ, és kell tudni tartani a lépést, emiatt előrébb jött ez az időszak. Ennek egyébként megvan a nehézsége is: van, akit jobban megzavar a bizonytalanság, és fejben nem az aktuális feladatával foglalkozik.

 

- A válogatott Világkupa-részvétele miatt most van egy kis szünet a bajnokságban és egy picit meg tudunk állni talán összegezni az eddigieket. Ugye három fronton vagyunk idén is versenyben az OSC-vel, a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában. A kupában egy emlékezetes döntőn végül sajnos egy góllal alulmaradtunk, egy jó meccset játszottunk a Fradival. Nagy hiányérzet az bennünk, hogy nem sikerült megnyerni a kupát, mert tényleg nagyon közel voltunk, de az élet ment tovább ismét, és mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában megmérettettük magunkat. A BL-ben az elmúlt négy meccs a várakozásunk alatt sikerült. Szerettem volna, hogy ha úgy áll a csapat 8-9 mérkőzés után, hogy reális esélye van a négyesdöntőbe jutásra, tehát a csoportban az első négy hely valamelyikén állnuk. Ettől egy kicsit távol kerültünk, így a BL-ben jelenleg inkább fókuszálunk arra, hogy fejlődjünk, tapasztalatot szerezzünk, illetve legyenek pozitív élményeink is a nemzetközi topcsapatok ellen. A bajnokságban pedig átfordultunk a tavaszi szezonra, ahol most könnyebbnek ígérkező meccsek következnek, de egy-másfél hónap múlva jönnek a rangadók, amik nemcsak az alapszakaszbeli helyezésünket határozzák meg, hiszen a majdani elődöntőbeli ellenfeleink ellen megvívott alapszakasz-meccsek beleszámítanak majd az elődöntő eredményébe is. Ilyen szempontból jól állunk, minden nagyobb konkurensünk ellen tudtunk nyerni a Fradi kivételével, és mindegyik meccset idegenben nyertük meg, tehát fog jönni hozzánk a Vasas, a Szolnok és a Honvéd is. Azaz a bajnokságban sokkal kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb a szereplésünk - ezt a tendenciát szeretnénk majd folytatni - tette hozzá Varga.

 

Magabiztos győzelem és egy nagy visszatérő az OB I-ben

 

A BVSC elleni fővárosi rangadón egyértelmű OSC-siker született a hétvégén, Varga Dániel csapata három negyedet is megnyerve verte négy góllal, 13-9-re a zuglóiakat. Ezzel magabiztosan őrzi második helyét a tabellán az újbudai gárda.

 

A Nyéki Imre Uszodában megrendezett találkozón visszatért hosszú sérülése után Hárai Balázs. A válogatott center tavaly július 3. óta nem játszott mérkőzést, de szombaton újra medencébe ugrott és gólt is lőtt a bajnoki rangadón.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA