Egyértelmű szekszárdi siker

Kemény védekezésének, idegenlégiósainak és a hét triplát elsüllyesztő Bálint Rékának köszönhetően nagyarányú győzelmet aratott a Szekszárd az évad utolsó mérkőzésén

BEAC ÚJBUDA–ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD 60–96 (17–24, 18–24, 17–21, 8–27)
Gabányi-sportcsarnok, 150 néző. V: Gál J., Balogh Gy., Mészáros B.

 
BEAC: Pál 5/3, Suppán 6, SÜLE 12/6, György 2, BARNAI 21. Csere: Pusztai P. 6, Kocsis F. 8/6, Gocsman, Király L., László. Edző: Balogh Judit

 
SZEKSZÁRD: SCSEKICS 3, GEREBEN 8, BÁLINT 23/21, ERKIC 34/12, LISEC 16. Csere: Mansaré 4, Studer Zs. 4, Barber 2, Theodoreán 2, Némedi. Edző: Zseljko Djokics
Kipontozódott: Theodoreán (33. p.)

 

A szekszárdi szurkolótábor hangos bíztatása mellett a vendégek szlovén centere, Lisec szerezte a mérkőzés első dupláját. A tolnaiak pontjait a 6. percig a szlovén páros, Lisec és Erkic szerezték, míg nálunk jobban eloszlottak a pontok. Judie volt, aki nagyon élt a palánk alatt, 6 pontot dobott az első 5 percben, így főleg neki köszönhető, hogy a negyed közepéig versenyben maradt a BEAC (11-11). Légiósai vitték a Szekszárdot, míg az újbudai lányoknál egyértelműen Judie volt a húzóember. Bálit Réka utolsó másodpercekben dobott triplája miatt 17-24 az eredmény 10 perc után.

 
Nagyon kemény védekezéssel indított a tolnai csapat a második negyed elején, így két gyors labdával fél perc alatt 10 pont fölé tornázták a különbséget (17-28).

 
Szandi triplája jókor jött, de sajnos Bálint Réka is két távolit süllyesztett el, így 12 ponttal vezetett a Szekszárd 13 perc után (24-36). Szandi és Judie összjátéka és Mau egyéni akciója újra tíz ponton belülre hozta a BEAC-ot (28-36). Hosszú időre befagyott az eredményjelző, eladott labdák és kihagyott dobások sorozata volt mindkét oldalon. Bálint Réka egyéni akciójával sajnos a szekszárdiak mozdultak el előbb a holtpontról (28-38). Vitatható ítéletek borzolták a kedélyeket, miközben Judie és Mau pontjaival jött ismét tízen belülre (33-41) az újbudai csapat. A negyed végén a Szekszárd ismét eredményesen vetette be a csapdavédekezést, így 13 pont volt a különbség a félidőben (35-48).

 
Egy perc alatt három fault a BEAC-nál, a másik oldalon öt pont jött, így elúszni látszott a hajó a harmadik negyed elején (35-53). Sok volt a pontatlanság az újbudai csapat játékában, főleg védekezésben, így nem volt meglepő, hogy Studer duplája után Balogh Judit időt kért (40-59). Kocsis Fanni második triplája a dudaszó pillanatában esett, ám Erkic kétszer is eredményes volt és 18. pontjával 20 pontra nőtt a különbség a két csapat között (41-61). A Szekszárd zónára állt át, Petra triplája beesett, és büntetők sorozatával 9-0-ás etapot csináltak az újbudai lányok, így visszajöttek 11 pontra. A vendégek azonban nem estek kétségbe egy pillanatra sem, bántóan könnyedén tornázták fel pillanatok alatt újra 17 pontra a különbséget (52-69).

 

Erkic és Mansaré pontjai révén 5-0-lal nyitott a Szekszárd az utolsó negyed elején, majd Suppi, Szandi és Judie révén sikerült 6-0-át csinálni a másik oldalon (58-76). Innen azonban nem sok örömben volt része a BEAC-nak, Judie egy ütközés után a vállát fájlalva lent maradt, a szekszárdi expressz pedig átrobogott a csapaton, és a hét (!) triplát szerző Bálint Réka, valamit a két szlovén légiós, Lisec (16 pont, 8 lepattanó) és Erkic (34/12 pont, 8 assziszt) vezette tolnaiak ellen súlyos vereséget szenvedtek (60-96).

 
MESTERMÉRLEG
Balogh Judit: – Bőségesen megajándékoztuk ellenfelünket, elvégre hamarosan itt van a szeretet ünnepe.

 

Zseljko Djokics: – A tavalyi szezonban, idén februárban ebben a csarnokban irányítottam először a szekszárdi csapatot, amely azóta rendkívüli fejlődésen ment át. Remek csapatjátékot (33 gólpassz) és védekezést mutattunk ma be. Köszönetet szeretnék mondani minden munkatársnak, aki tett és tesz ezért a remek csapatért, közösségért. Mindenkinek boldog karácsonyt szeretnék kívánni!

 

forrás: beac.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA