Egyenlítettek

A kék-fehérek hosszabbításban győztek Pesterzsébeten, sikerükkel 2-2-re hozták fel az állást a ferencvárosiak elleni párharcban.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ
4. mérkőzés
Ferencvárosi TC–MAC Budapest 2–3 (1–0, 0–1, 1–1, 0–1) – hosszabbítás után
A párharc állása: 2–2.

 

Ugyanazzal a koreográfiával vonultak fel a csapatok a MAC–Ferencváros Erste Liga negyeddöntő negyedik felvonására is, mint az eddigi háromra. A MAC megpróbált beköltözni a Ferencváros védő harmadába, és nyomást gyakorolni a megfogyatkozott zöld-fehérekre, akiknél ezúttal sem tudott játszani a csapat pontkirálya, a hátvéd Henrich Jabornik és az ugyancsak védő Korbuly Gergely sem. Így a csatár Kovács László a második hátvédsorban kényszerült bekkelni. A nyomásgyakorlásban segítette a vendégeket, hogy a 6. percben gyors egymásutánban előbb Könczei, majd Tendler is kisbüntetést kapott. 1 perc 37 másodpercig kettős emberelőnyben játszhatott a MAC, de a Fradi Sevela vezérletével jól bekkelt. A folytatásban is inkább a MAC határozta meg a játék képét, Somogyi kiállítása sem nagyon vetette vissza őket, a Ferencváros nem tudott nagy helyzetet kialakítani, de a másik oldalon is elmaradtak az igazán nagy helyzetek a több lövés ellenére is. A kimaradt kettős emberelőny után a játékrész második fordulópontja az utolsó percben jött el. Klempa vitte be a ferencvárosi harmadba a korongot 4 védő ellenében, aztán elvesztette azt. Németh Attila csapott le a pakkra, és két védőn keresztül rávezette Bálizsra, majd a kapus mellett a hálóba pöckölte. Ismét vezetést szerzett tehát a Ferencváros, és mivel a hátralevő kis időben a MAC nem tudott egyenlíteni, vezetéssel mehettek pihenni.

 

A második harmad elején mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt, de jelentős különbség, hogy a MAC a kiegészülése után egyenlített: a büntetőpadról visszatérő Jared Brown 21 másodperccel a jégre lépése után bombázott Peter Sevela kapujába. A játékrész második felében Juhamatti Hietamaki kiállítása után 5 a 4 ellen játszhattak a vendégek, de nem éltek a lehetőséggel. A harmadik húsz perc elején fordított a MAC: Terbócs István Garát Zsombornak passzolt, akinek kapáslövését védte Sevela, ám a kipattanót Tóth Gergely közelről belőtte. A 19 éves csatárnak ez volt a 2. Erste Liga-gólja. Az 52. percben emberelőnybe került az FTC, felállt az ellenfél harmadában és a korongjáratás végén Vladimir Dubek a középütt érkező Hietamakinak passzolt, aki egalizált. Miután a rendes játékidő nem hozott több találatot, hosszabbításra került sor.

  

A túlóra alig több mint 2 percig tartott. Macaulay megindult a saját harmadából, a MAC hátvédjének lövése pedig becsorgott Sevela lábai között. A MAC 3-2-re győzött, a párharc állása ezzel 2-2-re módosult. A két csapat legközelebb csütörtökön találkozik a Tüskecsarnokban.

  

MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist, vezetőedző, Ferencváros: - Igazi rájátszásbeli mérkőzés volt. A MAC jelenleg előrébb tart nálunk, mi ezt szívvel-lélekkel harcolva igyekszünk kiegyensúlyozni. Sevela ismét extrát nyújtott, védéseivel meccsben tartott bennünket. Sajnos a hosszabbításban bármi megtörténhet, egy szerencsétlen gólt kaptunk. A képlet egyszerű: újból nyernünk kell a Tüskecsarnokban.

 

Majoross Gergely, vezetőedző, MAC: - Az elmúlt találkozók után változtatnunk kellett pár apróságon, ezt kilencven-kilencvenöt százalékban sikerrel tettük. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de még mindig nem találtunk be elégszer. A hirtelen halál mindig kiszámíthatatlan, de örülök, hogy ezúttal nekünk kedvezett.

forrás: nemzetispor.hu, jégkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA