Egyenlített az FTC a MAC ellen

Az FTC 4-2-re nyert a MAC Budapest otthonában a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén, így 1-1-re egyenlített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MAC Budapest-Ferencvárosi TC 2-4 (0-1, 1-0, 1-3)
Tüskecsarnok, 850 néző. V: Halassy, Németh M., Kis-Király, Váczi

 

MAC: Arany – Pozsgai, Macaulay (1) – Dudás, Cunningham (1) – Garát, Kovács B. – Tóth Richárd, Vokla – Dansereau 1, Mansson (1) Klempa – Bodó (1), Brown, B. Orban 1 – Somogyi, Terbócs, Keresztury – Molnár D., Majoross B., Tóth Gergely. Edző: Majoross Gergely

 

FTC: Sevela – Hietamäki 1, Tuominen (1) – Kovács V., Owen – Jászai, Lakatos – Inglis – Rafaj (1), Dubek (1), Tendler 2 – Könczei, Németh A. 1, Shupe (2) – Bödök, Roczanov, Farkas L. – Tóth Renátó, Virág T. (1) Fliszár (1). Edző: Greg Lindqvist

 

Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

 

A fővárosi negyeddöntő második mérkőzésének első harmada sok büntetést hozott. Az első előnyét nem használta ki az FTC, ám a másodikat igen: Vladimir Dubek kapu mellőli passzát a szemből érkező Jereme Tendler lőtte be Arany Gergely kapujába. A folytatásban 3 emberelőnyt is kihagyott a MAC. A hazaiak a meccs felénél egyenlítettek, amikor egy Arany-védés után megindultak a kék-fehérek, a támadást Keegan Dansereau zárta góllal. A 43. percben fordított a MAC: Christopher Bodó passzát Wesley Cunningham pont úgy irányította, hogy Brance Orbanhoz kerüljön, aki betalált Peter Sevelának. A gól után 16 másodperccel emberelőnybe kerültek a hazaiak, ám nemhogy nem növelték az előnyüket, a Ferencváros egyenlített, Tendler zárta góllal a szólóját. Az 52. percben újra vezettek a vendégek, Juhamatti Hietamaki kapu elé belöbbölt korongja Arany kapujában kötött ki. Majoross Gergely a végjátékban lehozta a kapusát, Németh Attila pedig egy üres kapus góllal beállította a 4-2-es végeredményt.

 

A MAC–FTC párharc így 2 mérkőzés után 1-1-re áll, a két csapat legközelebb hétfőn 18 órakor találkozik Pesterzsébeten.

 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Egészen más Ferencvárost láttunk, mint pénteken, sokkal több élet volt bennük. Hiába kezdtünk alapvetően jól, nem sikerült betalálnunk, ők pedig szereztek egy előnygólt. Nagy munkával rájuk borítottuk a pályát, fordítottunk is, de az, hogy előnyben mi kaptunk gólt, fordulópontot jelentett. Jobb helyzetkihasználása révén nyert a Fradi.

 

Greg Lindqvist: – A fő célunk az volt a meccs előtt, hogy végre ne kapjunk gólt az első harmadban, és ne kerüljünk korán hátrányba – aztán a többit meglátjuk. A célt sikerült megvalósítanunk, de utána is felvettük a kesztyűt, és ez, valamint a remek hátrányos játékunk és kapusteljesítményünk nagy győzelemhez segített minket!

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA