Egy kosáron múlt a MAFC veretlensége az NB I B-ben

Mindössze egy ponttal, 59-58-ra kapott ki a MAFC másodosztályú férfi kosárlabda-csapata Debrecenben.

A 3 győzelemmel és 1 vereséggel álló meglepetéscsapat, a DEAC U23 otthonában játszott rangadót a MAFC a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportja 5. fordulójának nyitányán.

 

Végig szorosan alakult  a találkozó, az első két negyedet egy, illetve két ponttal nyerték meg a hazaiak, hogy aztán a MAFC a záró etap előtt kétpontos előnybe kerüljön (45-43).

 

16 másodperc volt hátra, amikor az újbudaiak még mindig vezettek két ponttal, amikor a hazaiak egyik fiatal tehetsége Várszegi állt bele egy hármasba, ami ugyan kimaradt, de a játékvezetők szabálytalanságot láttak a blokkolni próbáló Bibernél – a MAFC-pad egészen másképp vélekedett az esetről.

 

A 18 éves debreceni játékos mindhárom büntetőjét bedobta, hogy aztán a MAFC utolsó dobása a gyűrűről táncoljon ki. Így alakult ki az 59-58-as végeredmény, ami piros-feketék első vereségét jelentette az idényben.

 

DEAC U23 – MAFC 59-58 (17-16, 17-15, 9-14, 16-13)

 

MAFC: Buzás 9, Tóth 11/3, Bordács 12, Pintér 2, Csapai -

 

Cserék: Misek 17, Biber 7, Komma -, Polgárdy -

 

Lakits András (MAFC): - Gratulálok a DEAC-nak a sikerhez, úgy gondolom, hogy büszke lehet a debreceni utánpótlás erre az együttesre. Ami a csapatomat illeti, magunkba kell néznünk. Nem használhatjuk kifogásként, hogy három alapemberünk is sérülten vállalta a játékot, kell, hogy legyenek olyan játékosok a csapatban, akik ilyenkor a helyükre tudnak lépni. Véleményem szerint a mérkőzés legvégén hibás döntés született, amit sajnálok, hiszen úgy gondolom, hogy a küzdő feleknek kellene a főszerepet játszaniuk. Bízom benne, hogy a későbbiekben kivívjuk azt a tiszteletet, amit szerintem megérdemelnénk. Ez persze semmit nem von le a DEAC érdemeiből, hiszen remekül kosárlabdáztak. (mafcbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA