Egy győzelemre a döntőtől a MAC

A MAC a harmadik mérkőzést is megnyerte a Debrecen ellen a jégkorong MOL Liga elődöntőjében, így már csak egy győzelem választja el a fináléba jutástól. A DHK harmadjára sem bírt komoly ellenállást tanúsítani, hatalmas volt a különbség a felek között.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 3.
MAC BUDAPEST–DEBRECENI HK 7–2 (2–0, 1–0, 4–2)
Tüskecsarnok, 730 néző V: Babic, Juhász, Kis-Király, Kókai
 
MAC: BÁLIZS – Kovács B., Olson – Mestyán, ESCOBEDO 2 (1) – Ruikka, Vokla
NYIKIFOROV 2 (1), Booras 2 (1), JUBINVILLE (1) – Terbócs (1), Roczanov, Keresztury –Bödök, Könczei, Kovács Cs. (1) – SOMOGYI 1, Nagy K. (2), NAGY G. (3) – Silló, Tóth R. Edző: Majoross Gergely
 
DEBRECEN: Gyenes (Pleszkán) – Dudás, SMITH 1 – Hetényi P., Szadikov – Győrfy, Vincze P. T. – Schultz, Brown 1, Hári N. – Vaszjunyin, Berta, Piszkunov (1) – Németh A., Molnár D., Saluga – Godó. Edző: Jason Morgan

 
Kiállítások: 23 perc+10 perc fegyelmi (Keresztury)+végleges fegyelmi (Olson), ill. 39 perc+10 perc fegyelmi (Dudás)+végleges fegyelmi (Gyenes, Hári N., Brown)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a MAC javára.

Villámgyorsan megadta az alaphangot a MAC, az első sor az első támadásból gólt szerzett, hiába védett nagyot Gyenes Nagy Krisztián lövése után, nem birtokolta a korongot, Somogyi lecsapott, belepiszkált, bement (1-0). Mindez a 12. másodpercben történt, keresztülhúzva a debreceniek lehetséges elképzeléseit. A vendégek érthető módon össze is zavarodtak, nem igazán tudtak menni az egyenlítésért. Emberelőnyben sem volt helyzetük, Roczanov viszont megugrott, csilingelős vasat lőtt. A folytatásban a MAC előbb szimpla, majd dupla fórba került, ezt még túlcifrázták, de alig egészültek ki a piros-fehérek, gyors passzok után Escobedo került kihagyhatatlan helyzetbe (2-0). Továbbra is a hazaiak domináltak, volt, hogy percekig bent tartották a korongot öt az öt ellen is, de a szünetig nem változott az eredmény.

 
A második felvonásban sem sokat módosult a játék képe, a MAC támadott, kereste a tökéletesnél is tökéletesebb ziccereket, miközben a DHK kontrái nem voltak különösebben veszélyesek. A történetbe az vitt színt, amikor az eleve frusztráltnak tűnő Jesse Dudas összeakadt Kereszturyval, a huzakodásból kisebb pofozkodás lett, ezt a debreceni bekk simán nyerte, csakhogy közben megsérült a keze, be kellett mennie az öltözőbe. Hogy ebben a húsz percben is legyen gól is, arról Vladimir Nikiforov gondoskodott, kilépett Kovács Csaba passzával, bevarrta (3-0). A végén volt néhány momentuma a Debrecennek is, Bálizs Bencének kétszer kellett védenie bravúrral. Összességében azonban a háromgólos különbség inkább a Debrecen számára volt hízelgő.

 
Az utolsó menetre most vagy soha alapon jött ki a Debrecen, a szépítéshez azonban az is kellett, hogy Drew Olson öt percet kapjon térdelésért, Vaszjunyin sérült meg az esetnél. A vendégek villámgyorsan közelebb kerültek, Bradley Smith találta meg a leggyorsabban a MAC-kapu előtt ténfergő pakkot (3-1). A maradék négy és fél percben odaadó védekezés és Bálizs-bravúrok akadályozták, hogy veszélyessé váljon a helyzet MAC-szempontból. A DHK még próbálkozott egy darabig, hiába, majd az 54. perctől kezdődően gyorsan pont került a sztori végére. Ráadásul nem is egy, hanem négy. Előbb Escobedo vágott hatalmas gólt (4-1), majd egymás után jött még három találat. Vladimir Nikiforov, Mestyán és Booras volt pontos pillanatokon belül (7-1). Nem sokkal az utolsó dudaszó előtt egy debreceni kapu előtti tülekedésben két vendég játékos kapott véglegest, Hári Norbert szúrásért, Gyenes kapus verekedésért – ebben Tóth Richárd volt benne MAC-részről, aki a jegzőkönyv szerint 2+2-vel megúszta –, így Pleszkánt is be kellett cserélni. A MAC-előnyből előbb DHK-s gól lett, Jared Brown hajtott végre hibátlan szólót (7-2), majd egy újabb bunyó, a kezdeményező Brown földre vitte a passzív Nagy Gergőt, még egy debreceni mehetett a kelleténél korábban zuhanyozni. A maradék idő lecsorgott újabb konfliktusok nélkül, a MAC 3-0-ra vezet a párharcban, úgy, hogy 18 gólt szerzett és 4-et kapott eddig. Folytatás hétfőn Debrecenben.
 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Ismét borzalmasan játszottunk: az első harmad még úgy-ahogy elment, a második tragédia, a harmadik pedig a ’90-es évek magyar jégkorongjára hasonlított, ahol minden volt, csak hoki nagyon kevés. Ez nekünk nyilván nagyon veszélyes, hiszen mi a döntőre készülünk, míg az ellenfél valami egészen másra. Remélem, hogy a negyedik meccset is valahogy túl tudjuk élni eltiltások és sérülések nélkül.
Jason Morgan nem nyilatkozott.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu, mti.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA