Egy félidőn át remekelt, majd kikapott a BEAC

A remek első félidei játék ellenére nem tudott visszavágni az ELTE-BEAC Újbuda a Ceglédnek az őszi vereségért a női kosárlabda NB I-ben.

Mindössze 20 pontot kapott az első két negyedben a BEAC a Cegléden, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni az újbudai lányok szigorú védekezésével - erről árulkodott, hogy a vendéglátó egy triplakísérletet sem tudott a kosárba juttatni, de a palánk alatt is jelentősnek volt mondható a Balogh-csapat fölénye. Végül kilencpontos BEAC-fór mellett fordultak a csapatok (20-29).

 

A második félidő már nem úgy sikerült a vendégek számára, ahogy tervezték, fokozatosan dolgozta le hátrányát a Cegléd. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy még 33-26-os vezetésnél 

a BEAC addig remekül játszó és dupla-duplánál tartó magasembere, Abigail Fogg faultjaI miatt kivált a csapatból.

 

A harmadik negyed végére egy pont maradt így is az újbudai vezetésből, ám az utolsó játékrészben a Cegléd egyre jobban átvette az irányítást, elhúzott a vendégektől, és bár a BEAC még egyszer visszazárkózott négy pontra, a fordítás már nem jött össze. 

 

VBW Cekk Cegléd - ELTE-BEAC Újbuda 65-59 (14-14, 6-15, 20-12, 25-18)

 

Balogh Judit (BEAC):Aki itt volt, látta, hogy nem ez volt az évszázad mérkőzése. Úgy érzem, becsaptak gyerekkoromban, amikor azt mondták a mesékben, hogy a parasztlegényből király lesz. Ez nem igaz, nem lesz. Egy légióssal, nyolc U20-as játékossal a keretben nem tudunk megverni olyan csapatokat, amelyeknek jobb a játékosállománya, de büszkének kell lenni magunkra, mert hetek óta helytállunk nálunk erősebb együttesek ellen. (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA