Duatlon: Újbudai győzelem a vegyes váltó ob-n

A Team Újbuda nyerte a duatlon vegyes váltó országos bajnokságot Balatonbogláron.

A Nádas Romina, Tompai Bálint Jonatán, Bragmayer Zsanett, Wagner Tamás összeállításban versenyző újbudai csapat 1:42:17 óra alatt ért célba, és a tiszaújvárosi, valamint az újpesti négyest utasította maga mögé.

 

Bragmayer Zsanett, a győztes váltó tagja – aki jelenleg az első számú magyar női triatlonosnak számít – az MTI-nek elmondta: az elmúlt bő egy hónapban, a hamburgi világbajnokság óta sérülés, illetve betegség miatt több edzést kihagyni kényszerült, majd csak óvatosan tért vissza. Teljesen leállni nem akart, a szombati egyéni sprintversenyt viszont kihagyta, csak klubjának korosztályos, 10-15 éves versenyzőiért szorított, miközben 27 ezer lépést tett meg izgalmában.

 

Kiemelte: vasárnap nagy szerencséjük volt az időjárással, mert amíg Siófokon például esett, addig a balatonboglári helyszínen nem, és bár a reggel még hűvös volt, napközben még a nap is kisütött.

 

- Bár előzetesen nem erre készültünk, végül emelkedőnek is futnunk kellett, ami számomra előny, mert jól szokott sikerülni. Nekem 1:40 perces hátrányt kellett ledolgoznom, és az volt a feladatom, hogy az élbollyal adjam át a stafétát. Előbb a pécsiekkel kellett csatáznunk az elsőségért, majd az újpestiekkel. Végül utóbbiakat is sikerült elhagyunk, hogy aztán a tiszaújvárosiak jöjjenek be utánunk – idézi az MTI Bragmayert.

 

A triatlonos kiemelte: még másfél hét óvatos edzés vár rá, majd megkezdi az alapozást a 2021-es idényre. Reményei szerint külföldi edzőtáborokban, de akkor sem esik kétségbe, ha a járványhelyzet miatt hazai helyszíneken kell készülnie, utóbbira is megvan már a forgatókönyve.

 

Duatlon OB, Balatonboglár (fejenként 2 km futás, 8 km kerékpározás, 1 km futás):

 

1. Team Újbuda SE (Nádas Romina, Tompai Bálint Jonatán, Bragmayer Zsanett, Wagner Tamás) 1:42:17 óra

 

2. Tiszaújvárosi TK 1:43:41

 

3. UTE-Merida 1:44:38

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA