Drámai finis a döntő nyitányán, vezet a DVTK

A címvédő DVTK Jegesmedvék csapata hazai pályán, hosszabbítást követően 5–4-re legyőzte a MAC Budapestet a jégkorong Mol Liga döntőjének kedd esti nyitányán. A MAC kétgólos hátrányt dolgozott le a harmadik harmad utolsó perceiben, de a ráadásban nem tudott élni a lélektani előnnyel.

JÉGKORONG MOL LIGA
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
DVTK JEGESMEDVÉK–MAC BUDAPEST 5–4 (1–1, 2–1, 1–2, 1–0) – hosszabbítás után
Miskolc, 1660 néző. V: Haszonits M., Kincses G., Kókai M., Nagy A.

 
Gólütők: Johnston (17:43, Colin, 1–0), Vokla (18:38., Nagy K., Nagy G., 1–1), Pavuk (37:31, 2–1), Galanisz (39:19, Láda, 3–1), Nikiforov (39:46, Booras, Kovács B., 3–2), Toulmin (41:36, Touminen, Johnston, 4–2), Booras (57:25, Pozsgai, Jubinville, 4–3), Escobedo (59:01, 4–4), Johnston (62:24, Sakaris, Toulmin, 5–4)

 
Az összesített állás: 1–0

 
STATISZTIKA
Kapura lövések: 43, ill. 43 (15:15, 17:14, 9:13, 2:1)
Kapusok: Adorján – 90.69 % (43/39), ill. Bálizs – 88.37 % (43/38)
Kiállítások: 6, ill. 10 perc (2:8, 0:0, 4:2, 0:0)

 
A MOL Liga idei döntőjében az első védéseket Bálizs neve mellé jegyezhettük fel, alig egy perc elteltével. A következő percek óvatos játékot hoztak, ekkor már a vendégek is tesztelték Adorjánt. A 4. percben Johnston maradt egyedül a kapu előtt, de közeli fonák próbálkozását védte Bálizs. Mintha a MAC lett volna idegesebb, sorban adták el a korongokat a saját harmadukon belül, de a hazaiak nem tudtak ezzel élni. Meglepő módon a tempó nem volt túl magas, és sok volt a játékmegszakítás is. Az első emberelőnyt a Jegesmedvék kapták a 8. percben, ám kevés fantáziával játszották azt, így az eredmény nem változott. Három perc múlva Gőz és Roczanov kapott közös pihenőt kapott két percre, majd Nagy Gergő követte őket, így másfél percig 4 a 3 ellen játszottak a csapatok, de továbbra is várni kellett az első előnyös gólra. A MAC gépezete továbbra is rozsdásnak tűnt, több helyzete volt a Maciknak, és a 18. percben meg is szerezték a vezetést: Johnston nem túl távolról lőtte ki a hosszú sarkot (1-0). Gyorsan jött a válasz: szűk egy perc múlva egy kapu előtti kavarodás után Nagy Gergő piszkálta a korongot Voklához, aki hatalmas bombát küldött Adorján kapujába (1-1).

 
A második harmad áthúzódó miskolci előnnyel kezdődött, amelyben azonban a legveszélyesebb helyzeteket két MAC-kontra hozta el, igaz gól nélkül. Teljes létszámban már nőtt a tempó az első játékrészhez képest, a játék viszont kiegyenlítettebb lett, a Jegesmedvék nem tudtak olyan fölényt kiharcolni, mint korábban. A 27. percben Johnston kerülte meg a kaput, ám az üres háló helyett a kapuvasra húzta a korongot, pedig Bálizs már verve volt. Két perc múlva Nagy Krisztián előtt tátongott az üres kapu, de elütött a kapusról kivágódó, de pattogó korong fölött. Felpörgött a MAC, Adorjánnak többször is résen kellett lennie. A 34. percben Magosi hosszú sarkot célozta, pár centit tévedett és a kapuvasat találta el. A hajrában ismét hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és több helyzet után a 38. percben újra megszerezték a vezetést. Pavuk vette el a korongot a körülményeskedő Kovácstól, még bele tudott szúrni a pakkba, amely így átpörgött Bálizs keze és a gólvonal fölött. (2-1). Negyven másodperccel a vége előtt növelték előnyüket a hazaiak: Galanisz adta vissza, középre a korongot a kapu mögül, amely Bálizs korcsolyájáról pattant a hálóba (3-1). A MAC azonban szinte azonnal válaszolt: 25 másodperc elteltével a kapuvas mellett teljesen egyedül álldogáló Nikiforov kapott remek korongot, és közvetlen közelről emelt az üres kapuba (3-2).

 
A harmadik játékrész miskolci góllal indult: másfél perc pergett le, amikor ezúttal Toulmin maradt őrizetlenül a kapu előtt, és bebőrözte Bálizst (4-2). A 44. percben előbb Tóth bombázta hasba közelről a vendégkapust, majd Gőz tette ugyanezt. A 49. percben 2 az 1 elleni kontra végén Sakaris lőhetett pár méterről, de Bálizs visszaért, és védett. A MAC nem tudott sebességet váltani, a Miskolc pedig jól védekezett, így a vendégeknek alig akadt helyzete. Az 55. percben bő egy percig 4 a 3 ellen játszhattak a kék-fehérek, és bár voltak lehetőségeik, nem tudták azokat gólra váltani. Két és fél perccel a vége előtt visszajöttek a meccsbe a vendégek: Booras oldalról leadottnagy bombája Adorján lábai között csúszott a kapuba (4-3). Beszorultak a Jegesmedvék, és 58 másodperccel a lefújás előtt Escobedo hatalmas lövést eresztett meg a kék vonalról, a korong pedig Toulminen megpattanva vágódott a bal sarokba (4-4).
A túlórában gyorsan eldöntötték a meccs sorsát a Jegesmedvék: Johnston két védő kíséretében a kapu torkából emelt a kapuvas alá (5-4).

 
Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban a címvédő DVTK Jegesmedvék 1-0-ra vezetnek.


Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): - Nagyon jó mérkőzést vívtunk a MAC-cal. Csalódott voltam, hogy a harmadik harmad végén kiengedtük a győzelmet a kezünkből, de ezt a hosszabbításban pótoltuk. Összességében elégedett voltam a csapat teljesítményével, jól és gyorsan vittük át a korongot a semleges harmadon, sokat lőttünk kapura. Készülünk a következő mérkőzésre.

 
Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): - Ma nem mi voltunk a jobb csapat. Görcsösek voltunk, lemaradtunk a korongokról, ám a végén mégis sikerült visszajönnünk. Sok korongot adtunk el rossz helyen, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Nincs semmi tragédia, ez egy négy győztes meccsig tartó széria, a következő mérkőzésbe jobban fogunk beleállni.

 

forrás: mti.hu, nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA