Dobogót ért a hatalmas MAFC-hajrá - kezdődik a playoff

A Veszprém sima legyőzésével szerezte meg a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportja alapszakaszának harmadik helyét a MAFC a Gabányi László Sportcsarnokban.

Befejeződött az alapszakasz a férfi másodosztályban és a MAFC a Veszprém magabiztos megverésével, egyszersmind egy nyolcas győzelmi sorozattal szerezte meg a harmadik helyet.

 

A találkozónak komoly tétje volt a MAFC számára, hiszen az újbudai együttes egy esetleges vereséggel még a 6. helyre is visszacsúszhatott volna, de ez a veszély nem fenyegette Garai Péter csapatát.

 

A Hauszmann Alajos utcában már az első negyed egyértelműsítette, melyik csapat a jobb, a Csapai és Polgárdy vezette hazai együttes tíz ponttal húzott el, és a folytatásban egyre tovább növelte előnyét a Veszprémmel szemben. A harmincpontos különbséghez végül öt MAFC-játékos járult hozzá legalább 10 ponttal.

 

Az újbudaiak így a harmadik helyen végeztek az alapszakaszban és épp a Veszprémmel kezdik meg a playoffot, illetve a három győztes meccsig tartó negyeddöntős párharcot. 

 

MAFC – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 102-72 (21-11, 29-17, 28-20, 24-24)

 

A MAFC legjobb pontszerzői: Csapai 18/3, Polgárdy 18/6, Lakits 14, Bordács 10 (+10 lepattanó), Bősze 10


 

NB I B, Piros csoport, a negyeddöntők párosításai:

 

Hübner-Nyíregyháza Blue Sharks (1. helyezett) - NKA Pécs (8)

 

BKG Príma Akadémia (2) - Budapesti Honvéd SE (7)

 

MAFC (3) - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (6)

 

Salgótarjáni KSE (4) - Vasas Akadémia (5)

 

A párharcok három nyert meccsig tartanak.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA